Ամեն օր ուտում եք և չգիտեք, որ ձեր լյարդն արդեն սահմանին է։ 7 մթերք, որոնք կօգնեն։ Լյարդը չի տրտնջում և չի բողոքում։ Այն պարզապես լուռ աշխատում է։ Մինչև չգերբեռնվի։Եվ այդ ժամանակ սկսվում են ազդանշանները.
ուտելուց հետո ծանրությունանպատճառ թուլություն դյուրագրգռությունտհաճ համ առավոտյանթորշոմածություն, կարծես չեք քնելև գլխում մշտական «մառախուղ» Շատերը նման դեպքերում խմում են «վիտամիններ լյարդի համար»։ Իսկ իրականում՝ պարզապես պետք է վերանայել սննդակարգը։ Կան մթերքներ, որոնք բառացիորեն «մաքրում» են լյարդը՝ մեղմ, բնական և առանց կողմնակի ազդեցությունների։Ինչո՞ւ է լյարդը «խցանվում»։Լյարդը ֆիլտր է։ Այն մշակում է ամեն ինչ՝ ճարպոտ սնունդը, դեղորայքը, ալկոհոլը, նույնիսկ սթրեսը։ Տարիքի հետ այն աշխատում է ավելի դանդաղ։ Եվ եթե դուք շարունակում եք ուտել ինչպես 30 տարեկանում՝ ֆիլտրը սկսում է խցանվել։ Լեղին թանձրանում է, նյութափոխանակությունը դանդաղում է, տոքսինները չեն հասցնում դուրս գալ։Արդյունքը՝ այտուցներ, ծանրություն, ուժերի անկում։ Իսկ երբեմն էլ մաշկի, շաքարի, ավելորդ քաշի հետ կապված խնդիրներ։ Ինչպե՞ս աջակցել լյարդին սննդի միջոցով։Առանց դիետաների, սովի և հաբերի։ Պարզապես ավելացրեք սննդակարգին ճիշտ մթերքներ, որոնք.բարելավում են լեղու արտահոսքընվազեցնում են բորբոքումըդուրս են բերում տոքսիններըբարելավում են նյութափոխանակությունըԵվ ահա դրանցից 7-ը՝ ամենաարդյունավետը, մատչելին և անվտանգը։1. ՃակնդեղՈչ թե աղցան, այլ փրկություն։ Ճակնդեղը խթանում է լեղու արտադրությունը, օգնում է լյարդին «լվացվել» ներսից, հարուստ է բետաինով՝ նյութով, որը պաշտպանում է լյարդի բջիջները։Ինչպես օգտագործել.քերած ճակնդեղ կիտրոնի հյութով առավոտյանեփած ճակնդեղ ձիթապտղի յուղովճակնդեղի ապուր կամ սմուզի խնձորով2. ՎարսակաձավարՎարսակաձավարը ոչ միայն «օգտակար է նախաճաշին»։ Այն պարունակում է շատ լուծվող բջջանյութ, որն օգնում է լյարդին դուրս բերել ավելորդ խոլեստերինը և տոքսինները։Իսկ բացի այդ՝ այն պահպանում է շաքարի նորմալ մակարդակը, ինչը նույնպես բեռ է լյարդի համար։Ինչպես օգտագործել.շիլա եփել ջրով կամ բուսական կաթովավելացնել կտավատի սերմեր, խնձոր, դարչինչեփել շաքարով կամ սերուցքով3. Կիտրոն և ջուրԿիտրոնը գործարկում է մարսողությունը, օգնում է լյարդին ֆերմենտներ արտադրել և մաքրում է լեղուղիները։Իսկ ջուրը՝ տոքսինների լուծիչ է։ Առանց դրա լյարդն աշխատում է չոր։Ինչպես օգտագործել.մի բաժակ տաք ջուր կիտրոնով առավոտյանավելացնել կիտրոն աղցաններին և ձկանըօրական 1,5–2 լիտր ջուր խմել (ոչ միանգամից)4. Արտիճուկ (կամ կաթնափուշի եփուկ)Եթե գտնեք՝ հիանալի է։ Արտիճուկը խթանում է լեղու արտահոսքը, պաշտպանում է լյարդը տոքսիններից, օգնում է մարսել ճարպոտ սնունդը։Եթե չկա՝ հարմար է կաթնափուշի թուրմը կամ դեղատնային փոշին (բայց անպայման առանց հավելումների)։Ինչպես օգտագործել.թխած արտիճուկ սխտորովկաթնափուշի թուրմ օրական 1–2 անգամ ուտելուց առաջկուրսով 2–3 շաբաթ՝ ոչ անընդհատ5. Թթու կաղամբ (առանց քացախի։)Խմորված սնունդը տոն է լյարդի և աղիքների համար։Թթու կաղամբն առանց քացախի վերականգնում է միկրոֆլորան, օգնում է յուրացնել ճարպալուծ վիտամինները և նվազեցնում է բորբոքումը։Ինչպես օգտագործել.քիչ-քիչ, որպես խավարտմի չափազանցեք. օրական 2–3 ճաշի գդալը բավարար էսառը ջրով չխմել6. ԱվոկադոՊարունակում է գլուտաթիոն՝ բնական նյութ, որն օգնում է լյարդին վնասազերծել տոքսինները։Իսկ բացի այդ՝ առողջ ճարպեր, որոնք չեն գերբեռնում, այլ սնուցում են օրգանը։Ինչպես օգտագործել.տոստի վրա, աղցանի մեջ, սմուզիումկարելի է փոխարինել մեկ գդալ չզտված ձիթապտղի յուղով, եթե ավոկադո չկա7. ՔրքումՀանում է բորբոքումը, խթանում է լեղու արտադրությունը, պաշտպանում է լյարդի բջիջները։Սա համեմունք է, ոչ թե մթերք, բայց շատ հզոր է աշխատում՝ հատկապես քրոնիկ ծանրության դեպքում։Ինչպես օգտագործել.մի պտղունց շիլայի, ապուրի, շոգեխաշած բանջարեղենի մեջկարելի է խմել «ոսկե կաթ»՝ քրքումով, կաթով և մի պտղունց պղպեղովօրական 1/3 թեյի գդալը բավարար էԻսկ ի՞նչը լյարդը «չի սիրում»։Որպեսզի հետո չմաքրեք այն՝ ավելի լավ է ի սկզբանե չաղտոտել։Ահա թե ինչն է հաստատ խանգարում նրան.մարգարին, մայոնեզ, ֆասթֆուդճարպոտ տապակած սնունդշաքար (հատկապես թխվածքների և գազավորված ըմպելիքների մեջ)թունդ ըմպելիքներդեղորայք առանց անհրաժեշտության (հատկապես ցավազրկողներ և ջերմիջեցնողներ)ջրի դեֆիցիտԻ՞նչ անել։Ավելացրեք սննդակարգին մթերքներ, որոնք աջակցում են լյարդին։ Պետք չէ կտրուկ «մաքրել»՝ պարզապես տվեք նրան այն, ինչին նա դիմակայում է։ Վարսակաձավարը, ճակնդեղը, կիտրոնով ջուրը, կանաչեղենը, մի փոքր յուղ, նվազագույն տապակած և ալկոհոլ՝ և օրգանիզմը կսկսի «արթնանալ»։ Կվերանա ծանրությունը ուտելուց հետո, կհայտնվի պարզություն գլխում, կբարելավվի տրամադրությունը։Եվ գլխավորը՝ մի փորձեք «մաքրել լյարդը» դեղատնային միջոցներով՝ չփոխելով սննդակարգը։ Քանի դեռ սնունդը գերբեռնում է՝ ոչ մի հաբ չի օգնի։Կարևոր էԱյս հոդվածը գրվել է տեղեկատվական և ճանաչողական նպատակներով։ Եթե ունեք ցավեր, սրտխառնոց, մշտական ծանրություն՝ դիմեք բժշկի։ Բայց եթե պարզապես զգում եք, որ «ամեն ինչ այնքան էլ հեշտ չէր», սկսեք սննդակարգից։ Լյարդը շատ բան չի խնդրում։ Բայց եթե դուք նրան օգնեք՝ նա ձեզ նույնով կպատասխանի։
