Հավի այս 4 մասերը լի են մակաբույծներով 🤢։ Շատ մարդիկ դրանք ուտում են՝ չիմանալով վնասակար հետևանքների մասին 🚫🐔

Սկսենք լավից. հավի մսի զարմանալի օգուտները

 

Հավի միսը ցածր յուղայնությամբ և ցածր կալորիականությամբ սնունդ է՝ հարուստ սպիտակուցներով։ 🍗 Այն ոչ միայն բազմակողմանի է (կարելի է բազմաթիվ համեղ ուտեստներ պատրաստել), այլև շատ օգտակար է առողջության համար։

Ահա հավի մսի 5 օգուտ, որոնք չարժե անտեսել.

Հավի այս 4 մասերը լի են մակաբույծներով 🤢։ Շատ մարդիկ դրանք ուտում են՝ չիմանալով վնասակար հետևանքների մասին 🚫🐔

1. Կանխում է վաղաժամ ծերացումը

Սելենը սննդանյութ է, որն օգնում է կանխել մաշկի վաղաժամ ծերացումը։ Հավի միսը հարուստ է սելենով, որն աջակցում է մեր նյութափոխանակությանը և իմունային համակարգին։ 🧖‍♀️ Քիչ մթերքներ են հարուստ սելենով, և հավի միսն ամենաառատ աղբյուրներից մեկն է, ինչը այն դարձնում է հիանալի հավելում ձեր ամենօրյա սննդակարգին։

2. Սպիտակուցի հարուստ աղբյուր

Եթե նիհարելու սննդակարգի եք հետևում, հավի միսը կարող է կատարյալ փոխարինող լինել այլ բարձր յուղայնությամբ սպիտակուցների։ Այն սպիտակուցի «նիհար» աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է մկանների աճի և օպտիմալ զարգացման համար։ 💪 Սա օգնում է պահպանել առողջ քաշը և նպաստում է քաշի կորստին։

3. Կանխում է ոսկրային զանգվածի կորուստը Հավի միսը պարբերաբար ուտելն օգնում է պայքարել ոսկրերի փխրունության դեմ, քանի որ դրանում պարունակվող սպիտակուցը յուրացվում է մեր օրգանիզմի կողմից՝ նպաստելով ոսկրերի ամրության պահպանմանը։ 🦴

4. Ֆոսֆորի բարձր պարունակություն

Հավի մսի մյուս առավելությունն այն է, որ այն շատ հարուստ է ֆոսֆորով՝ կարևոր հանքանյութ, որը առանցքային դեր է խաղում մեր ոսկրերի և ատամների սնուցման գործում։ 🦷 Բացի այդ, ֆոսֆորն աջակցում է երիկամների, լյարդի և կենտրոնական նյարդային համակարգի աշխատանքին՝ ապահովելով դրանց պատշաճ գործունեությունը։

5. Լավ է տեսողության համար

Հավի միսը հարուստ է ռետինոլով, ալֆա և բետա-կարոտինով, լիկոպինով և վիտամին A-ի բոլոր ածանցյալներով, որոնք կենսական նշանակություն ունեն օպտիմալ տեսողության համար։ 👁️

Դիետայում հավի միս ներառելով՝ դուք կարող եք վայելել այս անհավանական առողջարար օգուտները՝ միևնույն ժամանակ պահպանելով ձեր սնունդը համեղ և սննդարար։


 

Բայց կան մասեր, որոնցից պետք է խուսափել ❌

 

Որքան էլ հավի միսը համեղ ու սննդարար լինի, խորհուրդ է տրվում խուսափել հետևյալ 4 մասերն ուտելուց.

1. Հավի մաշկ

Շատերը սիրում են հավի մաշկն իր խրթխրթան կառուցվածքի և համի համար։ Սակայն այն ոչ միայն շատ յուղոտ է, այլև կարող է մակաբույծների և բակտերիաների կրող լինել, եթե ճիշտ չի մաքրվել։ 🤢

2. Հավի պոչուկ (ճտապոչ)

Հավի այս մասը հաճախ սիրում են իր յուրահատուկ համի համար։ Չնայած դրան, պոչուկը պարունակում է լիմֆոիդ հյուսվածք, որը կարող է վնասակար բակտերիաներ և վիրուսներ պարունակել, ինչը դարձնում է այն սպառման համար ռիսկային։ ☣️

3. Հավի թոքեր

Հավի թոքերը, ինչպես և մյուս ներքին օրգանները, մասնակցում են օրգանիզմի դետոքսիկացիային 🤢 և կարող են պարունակել բազմաթիվ մակաբույծներ ու բակտերիաներ՝ նույնիսկ եփվելուց հետո։ Դրանց օգտագործումը կարող է հանգեցնել անհարմարավետության և առողջական խնդիրների։

4. Հավի գլուխ

Հավի գլուխները երբեմն ուտում են իրենց յուրահատուկ համի համար։ Սակայն դրանք կարող են պարունակել բակտերիաներ, տոքսիններ և ծանր մետաղներ, որոնք կարող են կուտակվել օրգանիզմում և առողջական ռիսկեր ստեղծել, հատկապես երեխաների համար։ ☠️

 

Եզրակացություն

 

Հավի այս մասերը հայտնի են նրանով, որ պարունակում են մակաբույծների և բակտերիաների ավելի բարձր մակարդակ, և խորհուրդ է տրվում խուսափել դրանցից՝ առողջական ռիսկերը նվազեցնելու համար։

Կիսվել սոց․ ցանցերում