Երբևէ զգացե՞լ եք, որ փորը երբեմն փուչիկի պես ուռչում է, կամ վախենո՞ւմ եք այն օրերից, երբ չեք կարողանում զուգարան գնալ։ Այս աննկատ, բայց ճնշող անհարմարությունը կարող է ավելի խորը անհավասարակշռության հետևանք լինել։ Իսկ ի՞նչ կլինի, եթե թեթևացման բանալիներն արդեն ձեր խոհանոցում են։ Եկեք միասին հասկանանք, թե ինչ է փորձում ասել ձեր մարսողական համակարգը… Բորբոքում, փքվածություն, փորկապություն. ինչո՞ւ են այս խնդիրներն այդքան հաճախ հանդիպում
Այս ախտանիշները բոլորովին անվնաս չեն և հաճախ ազդարարում են ներքին անհավասարակշռության մասին։ Օրինակ՝ քրոնիկ բորբոքումը պարզապես վնասվածքի կամ վարակի արձագանք չէ. երբ այն մշտական է դառնում, գործում է որպես անդադար տագնապ՝ աստիճանաբար թուլացնելով օրգանիզմը։ Փորի փքվածությունը երբեմն այնպիսի զգացողություն է առաջացնում, կարծես ներսում օդապարիկ ունեք։ Այն հաճախ կապված է վատ մարսված սննդի խմորման հետ։ Ինչ վերաբերում է փորկապությանը, պատկերացրեք ձեր աղիքները որպես կայարանում կանգնած գնացք։ Առանց բջջանյութի, առանց խոնավացման, առանց ֆիզիկական ակտիվության այն չի շարժվի։ Արդյունքը՝ անհարմարություն, հոգնածություն և երբեմն նույնիսկ որովայնի ցավեր։Պարզ գործողություններ՝ ամեն օր փորը հանգստացնելու համարՄի քանի լավ սովորությունների ձեռքբերումն իսկապես կարող է փոխել ձեր մարսողական հարմարավետությունը. Շարժվեք: Ուտելուց հետո պարզ զբոսանքը մարսողական համակարգի «շարժիչները յուղելու» պես է։Ջուր խմեք: Լավ խոնավացված օրգանիզմը նպաստում է փափուկ կղանքին։Սովորեք հանգստանալ: Սթրեսը խիստ խաթարում է աղիքների աշխատանքը։ Յոգան, խորը շնչառությունը կամ առանց էկրանների ընդմիջումները կարող են օգտակար լինել։Ձեր ափսեում՝ մարսողության ձեր լավագույն դաշնակիցները Ձեր սնունդը նաև ձեր առաջին օգնության դեղատուփն է։ Այն, ինչ ուտում եք, կարող է հանգստացնել բորբոքումը… կամ սրել այն։ Լցրեք ձեր ափսեն.Փափուկ բջջանյութով. ոսպ, եփած բանջարեղեն, կոմպոտներ։Պրոբիոտիկներով. բնական յոգուրտներ, կեֆիր, հում չպաստերացված թթու կաղամբ։Հակաբորբոքային մթերքներով. քրքում, ճարպոտ ձուկ (օրինակ՝ սկումբրիա կամ սարդինա), սպանախ։ Տնային պայմաններում ամենաարդյունավետ 10 միջոցներըԱվելորդ դեղեր կուտակելու կարիք չկա. այս 10 բնական միջոցները, որոնք հեշտ է օգտագործել, ամենատարածվածներից են.Իմբիրի թեյ. հանգստացնում է ստամոքսը և պայքարում բորբոքման դեմ։Անանուխի եթերային յուղ. թեթևացնում է աղիքների սպազմերը։Պրոբիոտիկ յոգուրտ. վերականգնում է աղիքային ֆլորայի հավասարակշռությունը։Տաք ջուր կիտրոնով. առավոտյան խթանում է մարսողությունը։Նոսրացրած խնձորի քացախ. օգնում է մարսողությանը։Ալոե վերայի հյութ. փափկացնում է լորձաթաղանթները և թեթևացնում մարսողությունը։Սամիթի սերմեր. նվազեցնում են գազերը և փքվածությունը։Եղերդակի թեյ. հանգստացնում է մարսողական համակարգը։Պսիլիումի թեփ. շատ արդյունավետ բնական բջջանյութ է՝ կղանքը կարգավորելու համար։Քրքում. հիանալի հակաբորբոքային մարսողական միջոց, որը կարելի է ավելացնել ուտեստներին։Ե՞րբ դիմել մասնագետիԵթե, չնայած ձեր բոլոր ջանքերին, խնդիրները շարունակվում են կամ սրվում, ապա ավելի լավ է դիմել բժշկի։ Այս ախտանիշները կարող են թաքցնել ավելի լուրջ ախտաբանություններ, ինչպիսիք են գրգռված աղիքի համախտանիշը կամ սննդային անհանդուրժողականությունը։Հավասարակշռության վերականգնում. ձեր մարսողությունն արժանի է ուշադրությանՄարսողական համակարգի մասին հոգ տանելը շատ ավելին է, քան պարզապես փքված փորի թեթևացումը։ Դա էներգիայի, հանգստության և ընդհանուր բարեկեցության վերականգնումն է։ Լսելով ձեր որովայնին և կիրառելով ճիշտ սովորությունները՝ դուք իսկապես կարող եք բարելավել ձեր առօրյան։
