😋 Բաղադրատոմս․ ամեն ամառ գնում եմ 3 կիլոգրամ հաղարջ, որպեսզի պատրաստեմ մի քանի բանկա այս աստվածային խմիչքից

Ամեն ամառ ես 3 կգ հաղարջ եմ գնում, որպեսզի մի քանի բանկա այս աստվածային ըմպելիքից պատրաստեմ։

Սև հաղարջն իր հագեցած համով առանձնանում է մյուս հատապտուղներից, իսկ բնորոշ թթվաշությունը այն իդեալական է դարձնում մուրաբա և ոչ միայն պատրաստելու համար։

😋 Բաղադրատոմս․ ամեն ամառ գնում եմ 3 կիլոգրամ հաղարջ, որպեսզի պատրաստեմ մի քանի բանկա այս աստվածային խմիչքից

Խանութների դարակներում բնական հումքի և փոշու միջև երկար չընտրելու համար միշտ ավելի ձեռնտու է գինին ինքնուրույն պատրաստել։ Այս գործընթացում բացարձակապես ոչ մի բարդ բան չկա, պարզապես ժամանակ է պետք։

### Բաղադրիչներ

* **Հաղարջ** – 3 կգ

* **Ջուր** – 5 լ

* **Շաքարավազ** – 2 կգ

### Պատրաստում

Առաջին փուլը հումքի պատրաստումն է։ Հաղարջը լվանալ չի կարելի, քանի որ կարող եք պատահաբար հեռացնել բնական խմորիչները, և խմորումը չի սկսվի։ Պարզապես մաքրեք հատապտուղները՝ հեռացնելով փչացածները, իսկ հետո մանրակրկիտ տրորեք հաղարջը ձեռքերով կամ գրտնակով։

1,5 կգ շաքարավազը լուծեք ջրի մեջ և լցրեք հաղարջի վրա։ Խմորման համար ընտրեք մեծ տարա, քանի որ այն չպետք է լցվի ավելի քան երկու երրորդով։ Երբ հաղարջի մորսը լցնեք տարայի մեջ, պարանոցին ռետինե ձեռնոց հագցրեք և տարան դրեք տաք տեղ (18-ից 25 աստիճան)։

Թողեք հաղարջը խմորվի 3 շաբաթ։ Այնուհետև ստուգեք ըմպելիքը, ավելացրեք մնացած շաքարավազը, եթե այն ձեզ չափազանց թթու թվա, և թողեք ևս 3 շաբաթ։

6 շաբաթ հետո հաղարջի գինին պատրաստ կլինի, մնում է միայն ձողիկով լցնել բանկաների մեջ և պահել մութ զով տեղում։

Ընդհանուր առմամբ, հաղարջի գինու պատրաստումը տևում է ոչ ավելի, քան մեկ ժամ, պարզապես այն պետք է ձգել մի քանի ամիս։ Գլխավորը՝ ժամանակին նշել, որ դուք գինի եք պատրաստում։ Այն ունի վառ համ և բույր, ինչը նշանակում է, որ այն հարմար է մսային և կծու ուտեստների, հատկապես տապակած և ապխտած մսի, ինչպես նաև սունկի հետ։ Միջին հաշվով դուք կստանաք մոտ 7 լիտր ընտիր տնական արտադրանք։ Ձեզ դուր եկա՞վ մեր բաղադրատոմսը։

Կիսվել սոց․ ցանցերում