Սպանախի այս տեսակը (дерево шпината, или Хая) հարազատ է Մեքսիկայի Յուկատան թերակղզում:
Մի տարեց կին, որը երկար տարիներ պայքարում է կրծքում բուշտի դեմ, հայտնել է, որ այդ զարմանալի բույսը բավական հզոր է մի շարք հիվանդություններ բուժելու համար:
Նրան ոչինչ չի օգնել, մինչև սկսել է սպանախ օգտագործել:
Ներկայացնում ենք սպանախի օգտակար հատկանիշները.- Բուժում և կանխարգելում է անեմիան
- Լավացնում է տեսողությունը և ուղեղի գործառույթը
- Բուժում է ասթման
- Օգտակար է օսթեոպորոզի դեպքում
- Բուժում է կոկորդի ցավը և կոկորդի վարակները
- Բարձրացնում է կալցիումի մակարդակն օրգանիզմում
- Կարելի է կարգավորել շաքարի մակարդակն արյան մեջ և բուժել դիաբետը
- Կանխում է գլխացավերը
- Կանխում է երակների վարիկոզ լայնացումը
- Բարելավում է մարսողական համակարգը
- Կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակն արյան մեջ և նվազեցնում է մեզի թթվայնությունը արյան մեջ
- Մաքրում է լյարդը
- Կանխում է թութքը
Սպանախը կարելի է ավելացնել ապուրների և աղցանների մեջ կամ օգտագործել որպես թեյ, բայց պետք չէ օգտագործել հում վիճակում:
Բաղադրիչները՝- Սպանախի 6 տերև
- 2 բաժակ ջուր
Պատրաստումը՝Ջուրը եռացրեք, ավելացրեք տերևները։
Թող 10 րոպե եփվի մարմանդ կրակի վրա և պատրաստ կլինի:
Լավագույն արդյունքի համար 1 բաժակ թեյը խմեք օրական 3 անգամ ուտելուց առաջ: