Այսօր հարմարավետությունից ելնելով մենք օգտագործում ենք փոքրիկ փաթեթներով թեյ: Սակայն իմանալով, թե իրականում ինչ են դրանք պարունակում, դուք միանգամից կհրաժարվեք դրանցից:
Վերջին շրջանում կատարված ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ տոքսիկ նյութեր, ինչպիսիք են ֆտորիդները և պեստիցիդները:
Դրանցից որոշ տեսակներում այդ վտանգավոր նյութերի մակարդակն այնքան բարձր է, որ մասնագետները խստիվ արգելում են դրանք օգտագործել:
Թղթե փաթեթներով թեյերը պարունակում են էպիքլորհիդրին, որը կիրառվում է որպես պեստիցիդ: Այն ակտիվանում է տաք ջրի հետ շփվեիս:
Այդ պեստիցիդը կարող է առաջացնել անպտղություն, վնասել իմունային համակարգին:
Եռանկյունաձև փաթեթները պատրաստված են պլաստիկներից, որոնք տոքսիններ են արտադրում: Երբ այդ թեյի պլաստիկե փաթեթը ընկղմվում է տաք ջրի մեջ, տոքսիկ նյութերն ընկնում են ջրի մեջ: Բնականաբար այս թեյի մեկ կամ երկու փաթեթ օգատգործելը չի վնասի, այն վնասակար է երբ օգտագործվում է կանոնավոր կերպով:
Թեյի փաթեթների որոշ տեսակներ պատրաստված են թղթից: Այդ թուղթը մշակում են քլորով:
Թեյի փաթեթները պարունակում են շատ ֆտորիդներ:
Բացի այդ, մեծամասամբ թեյի փաթեթների մեջ գտնվում է թեյի փոշի, ինչը ամենևին չի կարելի թեյ համարել: Այդ փոշին արտադրում է տանիններ, որոնք թեյին գույն են տալիս, բայց համային առումով դրանք դեր չեն խաղում:
Թեյի փաթեթները պարունակում են արհեստական արոմատիզատորներ: Ոչ հագեցած համը քողարկելու համար ավելացնում են արհեստական արոմատիզատորներ: