Եթե ձեր ձվերի դեղնուցի շուրջ կա կանաչ օղակ, դա նշանակում է, որ…
Երբ Լարիսան բացեց կաթսայի կափարիչը, նրա դեմքը թեթևակի ծռմռվեց։ Կարծես ամեն ինչ արել էր, ինչպես գրված էր բաղադրատոմսում, բայց արդյունքը այն չէր, ինչ ցանկանում էր։ Յուրաքանչյուր ձվի կենտրոնում՝ դեղնուցը շրջապատող անհանգստացնող կանաչավուն-մոխրագույն եզրագիծ, կարծես հոգնած շրջանակ աչքերի տակ։
— Եվ սա՞ էի ես պատրաստվում դնել աղցանի մեջ հյուրերի համար,— տրտնջաց նա՝ հիասթափված նայելով իր խաշած ձվերին։
Իրականում, նման իրավիճակը հազվադեպ չէ։ Շատ տնային տնտեսուհիներ, նույնիսկ փորձառուները, գոնե մեկ անգամ բախվել են այս տհաճ առանձնահատկությանը․ խաշում ես ձվերը՝ խաշած-պինդ, իսկ կտրվածքի վրա՝ «մարգանոց» դեղնուցի շուրջ։ Անախորժ տեսք ունի, և երբեմն կասկածներ է առաջացնում՝ արդյոք ամեն ինչ կարգի՞ն է մթերքի հետ։
Իրականում, այս երևույթը վտանգ չի ներկայացնում։ Բայց եկեք պարզենք, թե ինչու է առաջանում կանաչ եզրագիծը, և ինչ պետք է անել՝ այն խուսափելու համար։ Եվ միաժամանակ՝ սովորենք խաշել իդեալական պինդ ձվեր, որոնք կլինեն ոչ միայն համեղ, այլև գեղեցիկ։
Ինչու է դեղնուցի շուրջ կանաչ նստվածք առաջանում։
Պատասխանը ոչ թե վատ ձվի, այլ… քիմիայի մեջ է։ Եփելիս տեղի է ունենում ռեակցիա դեղնուցում պարունակվող երկաթի և ծծմբաջրածնի միջև, որն արտազատվում է սպիտակուցից գերտաքացման ժամանակ։ Արդյունքում առաջանում է երկաթի սուլֆիդ, որը դեղնուցի եզրերը ներկում է կանաչավուն-մոխրագույն երանգով։
Սա կարող է տեղի ունենալ, եթե.
ձվերը եփվում են չափազանց երկար,
կամ չափազանց բարձր ջերմաստիճանում,
կամ եփելուց հետո արագ չեն սառեցվել։
Եվ չնայած երկաթի սուլֆիդն անվնաս է, դրա պատճառով ուտեստի տեսքը խիստ տուժում է։ Հատկապես, եթե դուք նախատեսում եք ձվերն օգտագործել աղցաններում, նախուտեստների զարդարման կամ դրանք մաքուր վիճակում մատուցելու համար։
Ինչպես խաշել ձվերը՝ առանց կանաչ եզրագծի. փորձված մեթոդ քայլ առ քայլ
Այժմ անցնենք ամենակարևորին՝ քայլ առ քայլ բաղադրատոմս, որը կօգնի խուսափել անցանկալի էֆեկտից և ստանալ անթերի ձվեր։
1. Սկսում ենք սառը ջրից
Ձվերը կաթսայի մեջ դրեք մեկ շերտով, զգուշորեն, առանց կճեպը կոտրելու։
Լցրեք սառը ջուր այնպես, որ ջրի մակարդակը ձվերից մոտ 3–5 սանտիմետր բարձր լինի։ Սա կարևոր է․ ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխությունը իդեալական արդյունքի թշնամին է։
2. Ջուրը աստիճանաբար տաքացնում ենք
Կաթսան դրեք միջին կրակի վրա և հետևեք։ Հենց ջուրը սկսում է եռալ (հայտնվում են առաջին պղպջակները), անմիջապես անջատեք սալօջախը։ Սա է գլխավոր գաղտնիքը. ձվերը երկար չենք եփում։
3. Ավարտւմ ենք կափարիչի տակ
Փակեք կաթսան կափարիչով և թողեք ձվերը տաք ջրի մեջ.
9 րոպե – եթե ուզում եք, որ դեղնուցը թեթևակի փափուկ լինի, թավշյա,
12 րոպե – ամբողջովին պինդ դեղնուցի համար, առանց խոնավության մնացորդների։
4. Սառցե շոկ
Մինչ ձվերը «հասունանում են», պատրաստեք մի աման սառը կամ սառցե ջրով։ Հենց որ անհրաժեշտ ժամանակն անցնի, ձվերը տեղափոխեք այդ ջուրը։ Սա պարզապես սառեցում չէ. ջերմաստիճանի կտրուկ անկումը դադարեցնում է եփման գործընթացը և կանխում երկաթի սուլֆիդի առաջացումը։
5. Մաքրում առանց դժվարության
Սառը ջրի մեջ 5–7 րոպե մնալուց հետո ձվերը պատրաստ կլինեն մաքրման։ Ամենահեշտը մաքրվում են, եթե դրանք թեթևակի հարվածեք սեղանին և գլորեք մակերեսով, այդ դեպքում կեղևը շերտով կանջատվի։
Լրացուցիչ խորհուրդներ իդեալական արդյունքի համար
Օգտագործեք ոչ ամենաթարմ ձվերը՝ դրանք 5–7 օրական լինեն։ Նման ձվերի կեղևն ավելի հեշտ է անջատվում սպիտակուցից։
Ջրին մի պտղունց աղ կամ մի փոքր քացախ ավելացրեք. դա կամրացնի կճեպը և կնվազեցնի ճաքելու վտանգը։
Խաշած ձվերը կճեպի մեջ պահեք սառնարանում մինչև 7 օր։ Եթե մաքրել եք, կերեք 2–3 օրվա ընթացքում։
Մեկ խոհանոցի պատմություն․ ինչպես մի պարզ ձուն փրկեց տոնը
Լարիսան ժամացույցին նայեց՝ մինչև հյուրերի գալը մեկ ժամից քիչ էր մնացել։ Խաշած ձվերի առաջին խմբաքանակը՝ կանաչ եզրագծով, բացարձակապես չէր բավարարում նրան։ Քմահաճ սկեսուրը արդեն ճանապարհին էր, իսկ նա խոստացել էր «Միմոզա» ֆիրմային աղցանը, որտեղ կարևոր էր յուրաքանչյուր դետալ։ Լարիսան արագ նորից խաշեց ձվերը՝ արդեն նոր բաղադրատոմսով, որը նա պատահաբար առավոտյան գտել էր բլոգում։
Եվ ահա՝ հրաշք․ դեղնուցները ոսկեգույն էին, սպիտակուցները հարթ, ոչ մի կանաչ հետք։ Աղցանը կարծես ռեստորանից լիներ։ Եվ ևս մեկ ժամ անց, երբ սեղանի շուրջ կենաց բարձրացրին տանտիրուհու համար, նա մտքում ժպտաց․ «Երևի սա իմ փոքրիկ խոհարարական հաղթանակն է»։
Ավելի շատ կիրառություններ․ ինչպես օգտագործել իդեալական խաշած ձվերը
Խաշած ձվերը ունիվերսալ մթերք են։ Եթե դուք սովորեք դրանք անթերի պատրաստել, խոհարարական հնարավորությունների մեծ մաս կբացվի․
Աղցաններ
«Միմոզա»
«Օլիվիե»
Աղցան թունայի և ձվի հետ
Կանաչ աղցան պաշոտ կամ խաշած ձվի հետ
Նախաճաշեր
Ձու տոստի վրա ավոկադոյով
Հացաբուլկիներ ձվով և պանրով
Ձու լավաշի կամ ռոլի մեջ
Նախուտեստներ
Լցոնած ձվեր (պանրով, խավիարով, պաշտետով)
Ձվեր հումուսով
Ձվեր այոլի սոուսով և պապրիկայով
Սխալներ, որոնցից արժե խուսափել
Երկար եռացում – երաշխավորված ճանապարհ դեպի կանաչ նստվածք և ռետինե կառուցվածք։
Չափազանց թարմ ձվեր – դժվար են մաքրվում։
Սառեցման բացակայություն – ոչ միայն ազդում է գույնի վրա, այլև դժվարացնում է մաքրումը։
Ճաքած կճեպ – եթե դուք ձվերը գցում եք եռացող ջրի մեջ, դրանք հաճախ ճաքում են։
Ի գիտություն․ խաշած ձվեր և առողջություն
Ձվերը սննդարար նյութերի իսկական գանձարան են.
Բարձր կենսաբանական արժեքի սպիտակուց
B խմբի վիտամիններ, հատկապես B12
Խոլին – կարևոր է ուղեղի և նյարդային համակարգի համար
Վիտամին D
Երկաթ, ցինկ, սելեն
Բայց կան նաև նախազգուշացումներ. բարձր խոլեստերին ունեցող մարդիկ պետք է սահմանափակեն դեղնուցների օգտագործումը։ Սակայն ժամանակակից հետազոտությունները ապացուցում են, որ ձվի չափավոր օգտագործումը (օրական 1) չի վնասում առողջ մարդկանց մեծամասնությանը։
Ամփոփման փոխարեն․ ձուն՝ արվեստ է
Ո՞վ կմտածեր, որ պարզ գործողության՝ ձու խաշելու հետևում այսքան նրբերանգներ են թաքնված։ Եվ միաժամանակ, տիրապետելով այս տարրական, առաջին հայացքից, գործընթացին, կարելի է իսկական վարպետ զգալ ինքդ քեզ։ Չէ՞ որ մանրուքներն են կատարելության հիմքը։
Իսկ Լարիսան, ի դեպ, հետո ընկերուհուն խոստովանեց.
— Ինձ նույնիսկ մի փոքր ամոթ է, որ նախկինում ձու խաշելը մանրուք էի համարում։ Այսօր հասկացա՝ իդեալական ձուն բոլորովին էլ մանրուք չէ։ Դա մի ամբողջ գիտություն է։ Եվ արվեստ։
Եվ նրա աղցանը, ի դեպ, ամենաբարձր գնահատականը ստացավ հենց այդ սկեսուրից՝ «վերջապես արժանի է տոնական սեղանին»։ Իսկ ամեն ինչ սկսվեց նրանից, որ նա որոշեց պարզել, թե որտեղից է առաջանում կանաչ եզրագիծը…
Երբ խոհարարությունը դառնում է թերապիա
Արդեն ընթրիքից հետո, երբ հյուրերը հեռացան, իսկ խոհանոցում մնացել էր միայն թարմ թխած հացի բույրը և կրծքավանդակում մի փոքր հոգնած, բայց գոհունակ զգացում, Լարիսան նստեց պատուհանի մոտ՝ մի բաժակ թեյով։ Թվում էր՝ սովորական երեկո է, սովորական ուտեստներ։ Բայց ներսում հաղթանակի զգացում կար։
Օրվա ընթացքում նա ոչ միայն ընթրիք էր պատրաստել, այլև ավելին էր ձեռք բերել՝ ինքնավստահություն։ Իսկ ամեն ինչ սկսվել էր բանալի խաշած ձվից։
Այդ երեկոյից սկսած Լարիսան որոշեց․ ամեն շաբաթ նա խոհանոցում ինչ-որ նոր բան կսովորի՝ ոչ թե մեկի համար, այլ իր համար։ Որպեսզի ոչ միայն կերակրի, այլև տրամադրություն, տպավորություններ, հիշողություն ստեղծի։
Իդեալական պինդ խաշած ձվեր և թե ինչ անել դրանցով
Ահա մի քանի պարզ, բայց օրիգինալ բաղադրատոմսեր, որոնք կարելի է պատրաստել խաշած ձվերից, հատկապես, եթե դրանք կատարելության եք հասցրել։
1. Անդալուսական ձվեր
Բաղադրիչներ:
4 պինդ խաշած ձու
1 քաղցր բուլղարական պղպեղ
1 ատամիկ սխտոր
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
մի պտղունց ապխտած պապրիկա
աղ, պղպեղ
մաղադանոս՝ զարդարելու համար
Պատրաստում:
Մանր կտրատած պղպեղը սխտորի հետ տապակել մինչև փափկելը։ Ավելացնել պապրիկան և մի փոքր աղ։ Ձվերը կտրատել շրջանակներով, դասավորել ափսեի վրա, վերևից՝ պղպեղ-սխտորի խառնուրդը։ Ցանել կանաչեղենով։ Կարելի է մատուցել որպես նախուտեստ կամ խավարտ։
2. Թեթև պաշտետ խաշած ձվից
Բաղադրիչներ:
3 ձու
100 գրամ կաթնաշոռային պանիր
1 թեյի գդալ մանանեխ
աղ, պղպեղ
կանաչ սոխ
Պատրաստում:
Բոլոր բաղադրիչները խառնել բլենդերում մինչև կրեմային խտություն ստանալը։ Քսել հացի, գրենկիների, լավաշի վրա։ Հիանալի կսազի նաև որպես միջուկ տաքդիրների համար։
3. Աղցան ձվով և խնձորով
Բաղադրիչներ:
2 ձու
1 կանաչ խնձոր
100 գրամ նեխուր
1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
2 ճաշի գդալ յոգուրտ կամ թթվասեր
աղ, պղպեղ
Պատրաստում:
Ձվերը կտրատել խորանարդիկներով։ Խնձորը մաքրել և նույնպես կտրատել, շաղ տալ կիտրոնի հյութով։ Խառնել բոլոր բաղադրիչները, համեմել յոգուրտով։ Թարմացնող և թեթև աղցան է։
Պարզ ուտեստների հոգեբանությունը
Շատերը թերագնահատում են սովորական, «ձանձրալի» մթերքների՝ օրինակ՝ ձվի ուժը։ Բայց հենց դրանցից, տնային խոհանոցի հանգստության մեջ, ծնվում են իսկապես հարմարավետ պահեր։ Չէ՞ որ, ինչպես Լարիսային ցույց տվեց կյանքը, կարևորը ոչ թե բաղադրիչների քանակն է, այլ այն ուշադրությունը, որով դու ինչ-որ բան ես անում։
Նույնիսկ պարզ գործընթացը՝ ձու խաշելը, կարող է դառնալ մեդիտացիա։ Ջուր լցնել, սպասել, ժամանակին անջատել, սառեցնել… Այս պահին դու հոգ ես տանում։ Ինքդ քեզ, մտերիմներիդ, կյանքի համի մասին։
Հաճախակի տրվող հարցեր իդեալական պինդ խաշած ձվերի մասին
Կարելի՞ է ձվերը խաշել մուլտիկուկերում։
Այո։ Դրեք դրանք ամանի մեջ՝ տակդիրի վրա, լցրեք ջուր, ընտրեք «Գոլորշու վրա եփել» ռեժիմը, դրեք ժմչփը 10–12 րոպեի վրա։ Մի մոռացեք սառը ջրի մեջ սառեցնելու մասին։
Ինչու՞ են ձվերը ճաքում խաշելիս։
Սովորաբար՝ ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխության կամ ճնշման տատանումների պատճառով։ Ավելի լավ է դրանք դնել սառը ջրի մեջ և աստիճանաբար տաքացնել։ Աղ կամ քացախ ավելացնելը նույնպես օգնում է։
Ինչպե՞ս իմանալ՝ ձուն խաշվել է, թե ոչ։
Պտտեք այն սեղանի վրա։ Խաշածը արագ և կայուն է պտտվում, հումը՝ դանդաղ և անվստահ։
Իսկ եթե նստվածքն, այնուամենայնիվ, հայտնվե՞լ է։
Մի՛ հուսահատվեք։ Սա փչացած լինելու նշան չէ, և ձվերը լիովին պիտանի են ուտելու համար։ Հատկապես, եթե դրանք քերվեն կամ կտրատվեն՝ տեսողական էֆեկտը կարելի է չեզոքացնել։
Նման ձվերը կարելի է օգտագործել լցոնված ուտեստներում՝ համեմունքների և կանաչեղենի ավելացումով, որտեղ արտաքին տեսքը կարևոր չէ։
Լարիսայի գաղափարը․ «օրվա ձու» տուփիկ
Մի քանի շաբաթ անց Լարիսան ավանդույթ դարձրեց․ ամեն առավոտ մեկ նոր բաղադրատոմս պատրաստել խաշած ձվով։ Դրա համար նա նույնիսկ գեղեցիկ կերամիկական տուփիկ գնեց՝ «Egg of the Day» մակագրությամբ։
Ամեն առավոտ՝ նոր համ։ Ավոկադոյով։ Կանաչ յուղով։ Հատիկավոր մանանեխով։ Կամ պարզապես թարմ բագետի շերտով։ Եվ մեկ բաժակ սուրճով։
Այս փոքրիկ առօրյան նրան ավելին էր տալիս, քան նախաճաշը։ Նա սկսեց զգալ՝ կյանքը մանրուքների մեջ է։
Փոքրիկ ուրախություններ և մեծ տարբերություն
Առաջին հայացքից, ձու խաշելը երեք րոպեի գործ է։ Բայց իրականում դա ուշադրության, հոգատարության, գիտակցվածության պահ է։ Առօրյա աղմուկի մեջ մենք հրաշքներ ենք փնտրում, իսկ դրանք՝ մեր խոհանոցում են, առավոտյան արևի շողի մեջ, տաք թեյի բաժակում, իդեալական դեղնուցում։
Այսպես էլ Լարիսան, երբ հերթական անգամ կտրեց ձուն, ժպտաց։ Հարթ գույնը, կանաչ նստվածքի բացակայությունը, կոկիկ կառուցվածքը՝ այո, սա հաղթանակ է։ Եվ կարևոր չէ, թե ով գիտի դրա մասին։ Գլխավորը՝ ինքը գիտի։
Վերջաբան
Ձու խաշելը պարզապես տեխնիկա չէ։ Դա հնարավորություն է կանգ առնելու, կենտրոնանալու և սեր ցուցաբերելու՝ ինքդ քեզ, կյանքի, սննդի հանդեպ։ Թող ձեր կաթսայում լինի ոչ միայն սպիտակուց և դեղնուց, այլև տաք պատմություն, հարմարավետություն, երջանկության պահ։
Իսկ եթե հանկարծ նորից հայտնվի կանաչ եզրագիծը՝ դուք հիմա գիտեք, թե ինչ անել։ Գլխավորը՝ չվախենալ, չշտապել և հոգով խաշել։
Ինչպես պարզ ձվերը փոխեցին Լարիսային
Արդեն մի քանի ամիս է անցել այն օրվանից, երբ Լարիսան առաջին անգամ մտածեց «կանաչ եզրագծի» մասին։ Զվարճալի է հիշել, թե որքան էր նրան տխրեցրել այդ առաջին ոչ իդեալական ձվերը։ Բայց հենց այս մանրուքից սկսվեց մի ամբողջ ճանապարհ։ Ոչ թե խոհարարական վարպետության՝ ոչ։ Դեպի ինքն իրեն։
Հիմա ամեն առավոտ նա հաճույքով միացնում էր սալօջախը։ Արդեն ոչ թե շտապելով, ոչ թե ի դեպ, այլ հաճույքով։ Նախաճաշն այլևս առօրյա չէր՝ այն ծես էր դարձել։ Երբեմն դա պարզ տոստ էր՝ պաշոտ ձվով։ Երբեմն՝ փոքրիկ աղցան՝ դիժոնյան մանանեխով և խաշած ձվի կեսերով։ Երբեմն՝ պարզապես մի բաժակ սուրճ և գեղեցիկ ափսե՝ կոկիկ կտրատված դեղնուցով, որպես հիշեցում. «դու արժանի ես լավագույնին, նույնիսկ եթե դա պարզապես նախաճաշ է»։
Առօրյա ծեսերի ուժը
Հոգեբաններն ասում են՝ կայուն ծեսերը, հատկապես առավոտյան, օգնում են նվազեցնել անհանգստությունը և բարձրացնել երջանկության մակարդակը։ Նույնիսկ եթե դա պարզապես ձու խաշելու գործընթացն է։
Ինչու՞։ Որովհետև, երբ մենք ուշադիր ենք մանրուքների նկատմամբ, անգիտակցաբար սկսում ենք ավելի լավ վերաբերվել նաև ինքներս մեզ։ Մենք ստեղծում ենք հոգատարության մթնոլորտ՝ և՛ ներսում, և՛ դրսում։
Այսպես էլ Լարիսայի մոտ հայտնվեց այն, ինչ նախկինում անցնում էր կողքով. գիտակցվածություն։ Նա դադարեց առավոտյան շտապել «կարևոր գործերի» հետևից։ Հիմա նա գիտեր. եթե նրա առավոտը սկսվել է գեղեցիկ բաժակով, անուշաբույր հացով և ճիշտ խաշած ձվով, ուրեմն օրն արդեն հաջողված է։
Ձուն՝ որպես տրամադրության հայելի
Հնարավոր է, դուք կժպտաք, բայց ձվերը նրա համար դարձան մի տեսակ հայելի։ Երբեմն նա նկատում էր․ եթե նա դրանք շտապով էր պատրաստում, եթե մոռանում էր սառեցնել, եթե կանաչ եզրագիծ էր առաջանում՝ դա նշան էր։ Նշան, որ նա հոգնել է, շտապում է, կորցրել է կենտրոնացումը։
Եվ հակառակը՝ իդեալական ձուն հաստատում էր․ «ես նորից ինքս ինձ հետ եմ»։ Կենտրոնում։ Հոգատարության մեջ։
Փոքրիկ ստուգաթերթիկ ինքդ քեզ համար
Ահա թե ինչ գրեց Լարիսան թղթի վրա և կպցրեց սառնարանին։ Ոչ միայն ձվերի, այլև կյանքի մասին.
🌿 Մի շտապիր – ամեն ինչ հասունանում է ժամանակին։
💧 Սկսիր սառը ջրից – և ինքդ քեզ ժամանակ տուր տաքանալու։
🔥 Մի գերտաքացրու – նույնիսկ հոգատարությունից։
❄️ Ժամանակին սառեցրու – որպեսզի չայրվես։
🍽️ Մատուցիր գեղեցիկ – նշանակում է հարգել ինքդ քեզ։
💛 Ուշադիր եղիր կենտրոնի նկատմամբ – այնտեղ ամենաարժեքավորն է։
Ձվից՝ դեպի կյանք
Մի փոքր ավելի ժամանակ անցավ, և Լարիսայի շրջապատում սկսեցին նկատել փոփոխությունները։ Նա ավելի հանգիստ դարձավ։ Ավելի մեղմ։ Նույնիսկ արտաքնապես՝ կարծես թարմացել էր։ Քույրը մի անգամ ասաց.
— Չգիտեմ, թե ինչ ես ուտում, բայց դու ինչ-որ կերպ… սկսել ես շողալ։
Իսկ Լարիսան միայն ժպտաց։ Նա չպատմեց, որ այդ ամենը՝ ձվերի պատճառով էր։ Այն պատճառով, որ նա սովորել էր դադար տալ, տարբերել կարևորն ու ունայնը։ Պարզապես ասաց.
— Ես մի բաղադրատոմս գտա։ Շատ պարզ։ Բայց այն շատ բան է փոխում։
Ոգեշնչում ձեզ համար․ «Ձվային շաբաթ» մինի-նախագիծ
Եթե ցանկանում եք ձեր առավոտյան ավելացնել գիտակցվածություն կամ պարզապես խոհարարական բազմազանություն մտցնել, ահա ձվերով մեկ շաբաթվա գաղափար.
Երկուշաբթի – Պինդ խաշած ձու ավոկադոյով և կիտրոնի հյութով
Երեքշաբթի – Լցոնած ձու մանանեխով և կանաչեղենով
Չորեքշաբթի – Աղցան ձվով, խնձորով և յոգուրտային սոուսով
Հինգշաբթի – Ձվով, կաթնաշոռային պանրով և սխտորով խառնուրդ
Ուրբաթ – Սենդվիչ ձվով և լոլիկի պեստոյով
Շաբաթ – Գոլորշու վրա եփված բանջարեղեն՝ ձվի կեսերով
Կիրակի – Ձու տրյուֆելային աղով և պրոսեկոյի բաժակով (ինչու չէ)
Ամփոփելով․ նրբագեղությունը՝ պարզության մեջ
Հնարավոր է, դուք մտածում էիք, որ խոհարարական վարպետությունը օմարների, սուֆլեների և մոլեկուլային խոհանոցի մասին է։ Բայց իսկական նրբագեղությունը՝ պարզի մեջ է, որը պատրաստված է հոգով։
Մեկ լավ խաշած ձու, դրված տաք հացի վրա՝ թեթև յուղով և մի պտղունց աղով, կարող է մխիթարել, ուրախացնել, ոգեշնչել։ Դա կարծես նամակ է ինքն իրենից ինքն իրեն. «Դու արժանի ես լավագույնին։ Նույնիսկ հիմա։ Նույնիսկ շաբաթվա օրը։ Պարզապես այդպես»։
Այնքան ես ուզում ասել՝ սկսիր ձվից։
Իսկ մնացած ամեն ինչ կկարգավորվի։