🍓 Փորձեցի շատ բաղադրատոմսեր, բայց մնացի ամենապարզ տարբերակի վրա․ առանց ստերիլիզացման, առանց կրկնակի եփման, համեղ և պարզ

Ահա առանց եփելու և ստերիլիզացիայի կոմպոտի այս պարզ բաղադրատոմսը, որը ես օգտագործում եմ արդեն ավելի քան 15 տարի։ Կոմպոտը հիանալի կերպով պահպանվում է մինչև հաջորդ ամառ՝ նույնիսկ խոհանոցի պահարանում։ Այն կարելի է պատրաստել տարբեր հատապտուղներից։

🍓 Փորձեցի շատ բաղադրատոմսեր, բայց մնացի ամենապարզ տարբերակի վրա․ առանց ստերիլիզացման, առանց կրկնակի եփման, համեղ և պարզ

ԲԱՂԱԴՐԱՏՈՄՍ.

Հատապտուղներ – 300 գ

Շաքարավազ – 150-200 գ

Կիտրոնաթթու – 2/3 թ.գ.

*** 3 լիտրանոց բանկայի հաշվարկով

Ամռանը ամենահայտնի ըմպելիքը թարմ հատապտուղներից պատրաստված կոմպոտն է։ Սակայն ես հազվադեպ եմ այն կաթսայում եփում։ Դրա փոխարեն ես անում եմ հետևյալը.

Հատապտուղները լվանում և չորացնում եմ, որից հետո դրանք լցնում եմ մաքուր բանկաների մեջ։ Սովորաբար օգտագործում եմ 3 լիտրանոց բանկաներ։ Իհարկե, նախապես ստերիլիզացնում եմ և՛ կափարիչները, և՛ բանկաները։

Ավելացնում եմ շաքարավազ (մոտ մեկ բաժակ)՝ դրա քանակը կարգավորելով ըստ ճաշակի։ Սովորաբար մոտ 150 գ եմ լցնում, բայց եթե թթու բալ եմ օգտագործում, ավելի շատ շաքարավազ եմ ավելացնում։ Անպայման ավելացնում եմ 2/3 թեյի գդալ կիտրոնաթթու։

Ամեն ինչի վրա լցնում եմ եռման ջուր։ Հենց ջուրը եռում է, անմիջապես լցնում եմ հատապտուղների վրա և իսկույն կափարիչներով փակում բանկաները։

Բանկաները մի քանի անգամ շրջում եմ, որպեսզի շաքարավազը լիովին լուծվի։ Այնուհետև դրանք շրջած դնում եմ և տաք վերմակով ծածկում։

Բանկաները վերմակի տակ թողնում եմ մինչև լիովին սառչելը, ինչը սովորաբար տևում է երկու-երեք օր։ Դրանից հետո կոմպոտը տեղափոխում եմ մառան։ Եթե մառան չկա, պահում եմ խոհանոցի պահարանում։

Ամբողջ ամառ ես այսպիսի կոմպոտներ եմ պատրաստում։ Դրա շնորհիվ իմ ոչ մի հատապտուղ չի փչանում։

Կիսվել սոց․ ցանցերում