🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Ամեն ամառ մեր այգին մեզ ուրախացնում է ելակի առատ բերքով։ Այս հյութեղ ու խոշոր հատապտուղը դառնում է մեր սիրելի հյուրասիրությունը, և մենք վայելում ենք այն մեծ քանակությամբ։ Կարևոր է նշել, որ մենք դրա աճեցման համար ոչ մի քիմիական նյութ չենք օգտագործում։ Մեր ելակը իսկական բնական արտադրանք է։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Սակայն միշտ չէ, որ հաջողվում է ուտել միայն այն, ինչ ինքներս ենք աճեցրել։ Հարավում մեր հանգստի ժամանակ մենք ցանկացանք փորձել տեղական ելակը, որը պարզապես անզուգական տեսք ուներ։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Նախքան հատապտուղները համտեսելը, ես ցանկացա ստուգել մի տեսություն, որի մասին շատերն են խոսում։ Ասում են, որ եթե ելակը աղաջրի մեջ դնես, բոլոր մակաբույծներն ու միջատները դրանից դուրս կգան։ Որոշեցի ինքս ստուգել այս տեսությունը։

Չնայած ես այս մեթոդի մասին վաղուց էի իմացել, ձեռքերս չէին հասնում ինքս փորձելու։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Ես ջուր լցրի ամանի մեջ և ավելացրի մոտ 4-5 ճաշի գդալ խոշոր աղ՝ հարյուր տոկոսով վստահ լինելու համար։ Ես խառնեցի ջուրը մինչև աղի ամբողջական լուծվելը։ Այնուհետև մի բուռ ելակ վերցրի և այն իջեցրի այդ աղաջրի մեջ։

Սկսեցի սպասել և դիտել, թեև կասկածում էի, որ դա որևէ արդյունք կտա, և որ դա պարզապես ժամանակի կորուստ կարող է լինել։

Մի քանի րոպեից ելակի մակերեսին փոքրիկ բծեր հայտնվեցին։ Այնուհետև դրանց քանակն ավելի ու ավելի շատացավ։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Անկեղծ ասած, դա դիտելն ինձ այնքան էլ հաճելի չէր։ Մանր բզեզներն ու մակաբույծները սկսեցին դուրս գալ անմիջապես հատապտղից և շարժվել մակերեսով։

Ես նույնիսկ չգիտեմ, թե ինչպես նկարագրել այդ միջատներին։ Նրանք ունեին երկարավուն մարմին, վեց ոտք և փոքրիկ գլուխ՝ բեղիկներով։ Անհաճելի է գիտակցել, որ այդ բզեզները մեր բերանն են ընկնում ելակի հետ միասին։

Ակնհայտ էր, որ աղաջուրը նրանց դուր չէր գալիս։ Շատերը փորձում էին վերադառնալ հատապտղի մեջ, բայց շուտով նորից հայտնվում էին մակերեսին։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Խնձորները, օրինակ, նման խնդիրներ չեն առաջացնում։ Անմիջապես երևում է, եթե ներսում որդ կա։ Բայց ելակի դեպքում դա չես իմանա։ Բզեզներն այնքան մանր են, որ դրանք գրեթե անհնար է նկատել անզեն աչքով։

Յուրաքանչյուր հատապտղի մեջ ես հայտնաբերեցի 3-4 միջատ։ Այսինքն, եթե դուք ուտեք 10 հատապտուղ, ապա դրանց հետ մոտ 40 բզեզ կհայտնվի ձեր բերանում։

Այնուամենայնիվ, սրանում նաև պլյուս կա։ Այսպիսի մշակում անցած հատապտուղները երաշխավորված քիմիական մշակման չեն ենթարկվել և 100%-ով իսկական բնական արտադրանք են։

🍓 🐛 Եթե ելակը թաթախեք աղաջրի մեջ, դրանից դուրս կգան մակաբույծներ։ Պարզվեց՝ դա ճիշտ է․ ինչ դուրս եկավ

Հետագայում ես իմացա, որ այդ բզեզները թրիփսերի թրթուրներն են։ Մարդկանց համար դրանք անվնաս են, բայց դրանց առկայությունը, միևնույն է, տհաճ զգացողություններ է առաջացնում։

Այժմ ես միշտ ելակը աղաջրի մեջ եմ դնում և մի քանի անգամ լվանում եմ այն՝ նախքան օգտագործելը։ Սա թույլ է տալիս ազատվել հնարավոր միջատներից և ապահովում է ավելի մեծ վստահություն օգտագործվող հատապտղի անվտանգության նկատմամբ։

Կիսվել սոց․ ցանցերում