🥒 Ապշեցուցիչ թույլ աղած դդմիկներ. Ամառային ուտեստ՝ հեշտ ու արագ

Թեթև, ամառային ուտեստ, որ զարդարում է սեղանը՝ մի քանի րոպեում պատրաստվող անուշաբույր դդմիկներ, որոնք անմիջապես գերում են բոլորին

🥒 Ապշեցուցիչ թույլ աղած դդմիկներ. Ամառային ուտեստ՝ հեշտ ու արագ

 

Ապշեցուցիչ թույլ աղած դդմիկներ

**Բաղադրիչներ.**

* **2 կգ դդմիկ**՝ կտրատում ենք բարակ շրջանակներով

* **200 գ մաղադանոս**՝ մանր կտրատում ենք

* **2 գլուխ սխտոր**՝ մանրացնում ենք

**Պատրաստումը.**

Կաթսայի մեջ շերտերով շարում ենք դդմիկները, մաղադանոսը, սխտորը։

Այնուհետև նորից դդմիկներ, մաղադանոս, սխտոր և կրկնում ենք գործողությունները, մինչև կաթսան լցվի։

**Մարինադ.**

0,5 լ ջուրը դնում ենք կրակին, ավելացնում 1 բաժակ շաքարավազ, 3 ճաշի գդալ աղ, 70 մլ 9%-անոց քացախ, 150 մլ բուսական յուղ և սև հատիկավոր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

Թողնում ենք, որ եռա և անմիջապես լցնում ենք դդմիկների վրա։

Ծածկում ենք կափարիչով, դնում ծանրություն և տեղափոխում սառնարան։

Մեկ օր անց կարելի է համտեսել։

Կիսվել սոց․ ցանցերում