Թեթև, ամառային ուտեստ, որ զարդարում է սեղանը՝ մի քանի րոպեում պատրաստվող անուշաբույր դդմիկներ, որոնք անմիջապես գերում են բոլորին
Ապշեցուցիչ թույլ աղած դդմիկներ
**Բաղադրիչներ.**
* **2 կգ դդմիկ**՝ կտրատում ենք բարակ շրջանակներով
* **200 գ մաղադանոս**՝ մանր կտրատում ենք
* **2 գլուխ սխտոր**՝ մանրացնում ենք
**Պատրաստումը.**
Կաթսայի մեջ շերտերով շարում ենք դդմիկները, մաղադանոսը, սխտորը։
Այնուհետև նորից դդմիկներ, մաղադանոս, սխտոր և կրկնում ենք գործողությունները, մինչև կաթսան լցվի։
**Մարինադ.**
0,5 լ ջուրը դնում ենք կրակին, ավելացնում 1 բաժակ շաքարավազ, 3 ճաշի գդալ աղ, 70 մլ 9%-անոց քացախ, 150 մլ բուսական յուղ և սև հատիկավոր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Թողնում ենք, որ եռա և անմիջապես լցնում ենք դդմիկների վրա։
Ծածկում ենք կափարիչով, դնում ծանրություն և տեղափոխում սառնարան։
Մեկ օր անց կարելի է համտեսել։