Ահա հեշտ ու համեղ բանջարեղենային կոտլետների բաղադրատոմս՝ առանց մի կաթիլ յուղի

Առանց յուղի բուսական բուրգերները հիանալի այլընտրանք են դասական մսային բուրգերներին, որոնք առաջարկում են հարուստ համ, սննդարար նյութեր և ցածր կալորիականություն:

Եթե ​​ցանկանում եք հետևել ավելի առողջ սննդակարգի, նվազեցնել ձեր մսի օգտագործումը կամ պարզապես փորձել որևէ այլ բան, ապա այս բաղադրատոմսը իդեալական է:

Ահա հեշտ ու համեղ բանջարեղենային կոտլետների բաղադրատոմս՝ առանց մի կաթիլ յուղի

Բուսական բուրգերները հեշտ են պատրաստվում, հագեցնող և հարմար են օրվա բոլոր ժամերին:

Այս կոնկրետ բաղադրատոմսը իդեալական է նաև նրանց համար, ովքեր հետևում են բուսակերների կամ վեգանական դիետայի, քանի որ դրա բաղադրիչներն ամբողջությամբ բուսական ծագում ունեն:

Ավելին, այն փաստը, որ այն չի պարունակում յուղ, այն դարձնում է ավելի թեթև և հարմար նրանց համար, ովքեր ցանկանում են վերահսկել իրենց սննդակարգում ճարպերի ընդունումը:

Բուսական բուրգերի յուղազերծ առավելությունները

Բուսական բուրգերների ընտրությունը տավարի աղացած միսից դասական բուրգերների փոխարեն շատ սննդային առավելություններ ունի:

Ցածր ճարպ

Յուղի բացակայությունը նվազեցնում է ճարպի ընդհանուր պարունակությունը, ինչը հատկապես օգտակար է նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց սննդակարգին կամ հետևում են քաշի կորստի ծրագրին:

Հարուստ է բջջանյութով

Բանջարեղենն ու հատիկեղենը, օրինակ՝ լոբին ու եգիպտացորենը, մանրաթելի հիանալի աղբյուր են։ Բջջանյութը բարելավում է մարսողությունը, կարգավորում արյան շաքարի մակարդակը և ստեղծում հագեցվածության զգացում, այդպիսով նվազեցնելով մշտական ​​խորտիկների անհրաժեշտությունը:

Ցածր կալորիականությամբ, բարձր սննդանյութերով

Բանջարեղենն ու հատիկեղենը ցածր կալորիականությամբ են, բայց հարուստ են վիտամիններով (օրինակ՝ վիտամին C և B վիտամիններ), հանքանյութերով (օրինակ՝ կալիում, մագնեզիում և երկաթ) և հակաօքսիդանտներով:

Հարմար է բուսակերների և վեգանների համար

Կենդանական ծագման մթերքներից կամ ճարպերից զերծ այս բաղադրատոմսը իդեալական է բուսակերների սննդակարգին հետևողների համար: Լոբին ապահովում է բարձր կենսաբանական արժեք ունեցող բուսական սպիտակուց՝ բավարարելով օրգանիզմի անհրաժեշտությունը էական ամինաթթուների նկատմամբ:

Նյութեր և կատարում՝ պարզ և արագ

Բաղադրատոմսը հիմնված է պարզ և մատչելի բաղադրիչների վրա, որոնք հավանաբար արդեն ունեք ձեր խոհանոցում:

Լոբին, եգիպտացորենը, գազարն ու կարտոֆիլը ներդաշնակորեն համակցվում են՝ ստեղծելով խառնուրդ, որը հիանալի կերպով զուգորդվում է համեմունքների և տոստերի հետ:

Բաղադրիչներ 3 չափաբաժնի համար

  • 1 բաժակ խաշած լոբի (սպիտակ կամ կարմիր)
  • 1 գազար
  • ½ սոխ, կտրատած
  • 3 փոքր կարտոֆիլ
  • 4 գարնան սոխ, մանր կտրատած
  • 1 բաժակ եգիպտացորեն
  • 7 ճաշի գդալ պաքսիմատ
  • ½ պճեղ սխտոր, մանրացված
  • Մի քիչ թակած մաղադանոս
  • Աղ և պղպեղ
  • Օրեգանո
  • Իրականացում
  • Լոբին թրջել և եռացնել

Եթե ​​դուք օգտագործում եք չորացրած լոբի, ապա նախորդ գիշեր թրջեք դրանք շատ սառը ջրի մեջ։

Առավոտյան դրանք քամեք և եռացրեք մաքուր ջրի մեջ, մինչև շատ փափկեն։ Եթե ​​ցանկանում եք ժամանակ խնայել, կարող եք օգտագործել պատրաստի խաշած լոբի (պահածոյացված), միայն թե լավ ողողեք։

Կարտոֆիլն ու գազարը եփել։

Կարտոֆիլն ու գազարը մաքրել և մանր կտրատել։ Եռացրեք դրանք այնքան, մինչև այնքան փափուկ լինեն, որ պատառաքաղով հալվեն։

Լավ խորհուրդ է նախ գազարը եփել, քանի որ դրանք ավելի երկար են տևում փափկելու համար:

Խառնել բաղադրիչները

Կոմբայնի կամ բլենդերի մեջ դնել խաշած լոբիները, կարտոֆիլը, գազարը, եգիպտացորենը, սոխը, գարնան սոխը, սխտորը և համեմունքները (աղ, պղպեղ և օրեգանո):

Հարեք այնքան, մինչև դառնան համասեռ զանգված։ Եթե ​​խառնուրդը շատ հոսում է, ավելացրեք մի քիչ պաքսիմատ:

Ձևավորեք բուրգերները:

Թող խառնուրդը մի փոքր սառչի սառնարանից դուրս: Թեթև ալյուրով եփած ձեռքերով բուրգերները ձևավորեք ձեր նախընտրած ձևի և չափի մեջ:

Կրկին անցկացրեք հացի փշրանքների միջով, որպեսզի թխելու ընթացքում գեղեցիկ ընդերք ստանաք:

Թխում ջեռոցում

Բուրգերները դնել չկպչող թղթով պատված թխման թերթիկի վրա։ Գրել դրանք 200°C-ում մոտ 30 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան և դրսից խրթխրթան:

Խորհուրդներ և տատանումներ

Ավելի կծու արդյունք ստանալու համար խառնուրդին ավելացրեք մի քիչ ապխտած պապրիկա կամ պապրիկա։

Եթե ​​ցանկանում եք ավելի ամուր հյուսվածք ունենալ, ավելացրեք մի քիչ վարսակի ալյուր կամ սիսեռի ալյուր:

Ավելի անուշաբույր համի համար կարող եք ավելացնել թակած անանուխ կամ սամիթ:

Բուրգերները սառնարանում կպահվեն 2-3 օր, սառցախցիկում՝ մինչև 1 ամիս։

Մատուցում

Բուսական բուրգերները մատուցեք թարմ սեզոնային աղցանի, խոտաբույսերի մածունի սոուսի կամ տոմատի սոուսի հետ:

Կարող եք նաև դրանք դնել ամբողջական ցորենի բլթի մեջ՝ ավելացնելով հազար, լոլիկ և վարունգ՝ ստեղծելով բուսական բուրգեր:

Վայելե՛ք ձեր ճաշը:

Այս բաղադրատոմսով բուսական բուրգերները առանց յուղի կդառնան ձեր սիրելի ուտեստը: Նրանք առողջարար են, համեղ և իդեալական ողջ ընտանիքի համար:

Կիսվել սոց․ ցանցերում