Հյուրանոցներում մատուցվող բրինձը պատրաստելու համար կան մի քանի հիմնական քայլեր և տեխնիկա, որոնց կարող եք հետևել. Տապակել նախքան եփելը. Սկսեք տապակել բրինձը մի քիչ ձիթապտղի յուղով կամ կարագով, մինչև հատիկները բաց ոսկեգույն երանգ ստանան:Սա խորացնում է համը և օգնում է լոբին մնալ խրթխրթան:Հեղուկի հարաբերակցությունը. ջրի և բրնձի ճիշտ հարաբերակցությունը շատ կարևոր է:Ընդհանուր առմամբ, յուրաքանչյուր բաժակ բրնձի համար օգտագործեք 2 բաժակ հեղուկ:
Լրացուցիչ համի համար կարող եք ջուրը փոխարինել հավի կամ բանջարեղենի արգանակով:Բուրավետիչներ. Խոհարարության ընթացքում ջրի մեջ ավելացրեք կիտրոնի կեղև, խնկունի կամ դափնու տերևներ՝ հատուկ համ ստանալու համար:Կարող եք նաև փորձարկել համեմունքներ, օրինակ՝ զաֆրան կամ դարչին, կախված բաղադրատոմսից:Բրինձը ողողել. եփելուց առաջ բրինձը մանրակրկիտ ողողել, մինչև ջուրը թափանցի: Սա հեռացնում է ավելորդ օսլան և ապահովում հատիկավոր հյուսվածք:Եփում ենք թույլ կրակի վրա. Երբ հեղուկը հասնում է եռման աստիճանի, կրակն իջեցնում ենք, փակում ենք կաթսան և թողնում ենք եփվի։Երբ հեղուկները ներծծվեն, հանեք կրակից և թողեք, որ բրինձը կափարիչով «հանգստանա»։Կարագի կամ ձեթի ավելացում. Մատուցելուց առաջ դուք կարող եք նրբորեն քսել բրինձը մի քիչ կարագով կամ ձիթապտղի յուղով՝ լրացուցիչ համի և փափուկ հյուսվածքի համար: Հետևելով այս քայլերին՝ կարող եք ստեղծել բրնձով ուտեստ, որը նման կլինի պրոֆեսիոնալ խոհանոցների որակին։Բրինձ եփելու համար միայն ջուր օգտագործելը մեծ սխալ է. ահա թե ինչ գաղտնիք են անում հյուրանոցներումԲաղադրությունը:1 բաժակ երկար հացահատիկային բրինձ2 ճաշի գդալ կարագ կամ ձեթ1 փոքր սոխ, կտրատած2 պճեղ սխտոր, կտրատած2 բաժակ արգանակ1 դափնու տերեւԱղ ու պղպեղ ավելացրեք ձեր ցանկությամբ։Հրահանգներ:Լվացեք բրինձը, մինչև ջուրը թափանցի:Հալեցնել կարագը կամ տաքացնել յուղը տապակի մեջ։ Տապակել սոխն ու սխտորը այնքան, մինչև հաճելի բույր ունենան։Կաթսայի մեջ ավելացնել բրինձը և տապակել մինչև մի փոքր պարզ երևա:Ավելացնել արգանակը, դափնու տերեւը, աղն ու պղպեղը։ Թող եռա։Ջերմաստիճանն իջեցրեք, կաթսան ծածկեք և թողեք 18-20 րոպե եփվի։Հեռացրեք կրակից։Ծածկեք սրբիչով և թողեք 10 րոպե, ապա պատառաքաղով բաժանեք հատիկները։Վայելե՛ք։
