Ինչպե՞ս պատրաստել բրինձ այնպես, ինչպես այն մատուցվում է հյուրանոցներում

Հյուրանոցներում մատուցվող բրինձը պատրաստելու համար կան մի քանի հիմնական քայլեր և տեխնիկա, որոնց կարող եք հետևել.

Տապակել նախքան եփելը. Սկսեք տապակել բրինձը մի քիչ ձիթապտղի յուղով կամ կարագով, մինչև հատիկները բաց ոսկեգույն երանգ ստանան:

Սա խորացնում է համը և օգնում է լոբին մնալ խրթխրթան:

Հեղուկի հարաբերակցությունը. ջրի և բրնձի ճիշտ հարաբերակցությունը շատ կարևոր է:

Ընդհանուր առմամբ, յուրաքանչյուր բաժակ բրնձի համար օգտագործեք 2 բաժակ հեղուկ:

Ինչպե՞ս պատրաստել բրինձ այնպես, ինչպես այն մատուցվում է հյուրանոցներում

Լրացուցիչ համի համար կարող եք ջուրը փոխարինել հավի կամ բանջարեղենի արգանակով:

Բուրավետիչներ. Խոհարարության ընթացքում ջրի մեջ ավելացրեք կիտրոնի կեղև, խնկունի կամ դափնու տերևներ՝ հատուկ համ ստանալու համար:

Կարող եք նաև փորձարկել համեմունքներ, օրինակ՝ զաֆրան կամ դարչին, կախված բաղադրատոմսից:

Բրինձը ողողել. եփելուց առաջ բրինձը մանրակրկիտ ողողել, մինչև ջուրը թափանցի:

Սա հեռացնում է ավելորդ օսլան և ապահովում հատիկավոր հյուսվածք:

Եփում ենք թույլ կրակի վրա. Երբ հեղուկը հասնում է եռման աստիճանի, կրակն իջեցնում ենք, փակում ենք կաթսան և թողնում ենք եփվի։

Երբ հեղուկները ներծծվեն, հանեք կրակից և թողեք, որ բրինձը կափարիչով «հանգստանա»։

Կարագի կամ ձեթի ավելացում. Մատուցելուց առաջ դուք կարող եք նրբորեն քսել բրինձը մի քիչ կարագով կամ ձիթապտղի յուղով՝ լրացուցիչ համի և փափուկ հյուսվածքի համար:

Հետևելով այս քայլերին՝ կարող եք ստեղծել բրնձով ուտեստ, որը նման կլինի պրոֆեսիոնալ խոհանոցների որակին։

Բրինձ եփելու համար միայն ջուր օգտագործելը մեծ սխալ է. ահա թե ինչ գաղտնիք են անում հյուրանոցներում

Բաղադրությունը:

1 բաժակ երկար հացահատիկային բրինձ

2 ճաշի գդալ կարագ կամ ձեթ

1 փոքր սոխ, կտրատած

2 պճեղ սխտոր, կտրատած

2 բաժակ արգանակ

1 դափնու տերեւ

Աղ ու պղպեղ ավելացրեք ձեր ցանկությամբ։

Հրահանգներ:

Լվացեք բրինձը, մինչև ջուրը թափանցի:

Հալեցնել կարագը կամ տաքացնել յուղը տապակի մեջ։ Տապակել սոխն ու սխտորը այնքան, մինչև հաճելի բույր ունենան։

Կաթսայի մեջ ավելացնել բրինձը և տապակել մինչև մի փոքր պարզ երևա:

Ավելացնել արգանակը, դափնու տերեւը, աղն ու պղպեղը։ Թող եռա։

Ջերմաստիճանն իջեցրեք, կաթսան ծածկեք և թողեք 18-20 րոպե եփվի։

Հեռացրեք կրակից։

Ծածկեք սրբիչով և թողեք 10 րոպե, ապա պատառաքաղով բաժանեք հատիկները։

Վայելե՛ք։

Կիսվել սոց․ ցանցերում