Խոհանոց

Բոլորը պետք է իմանան՝ օրական քանի ձու կարելի է ուտել և ինչպես դրանք ավելի առողջ պատրաստել

Հավի ձուն լավ է ուտել: Դրանք հարուստ են սպիտակուցներով, A և B վիտամիններով, պարունակում են ֆոլաթթու և օմեգա-3: Այնուամենայնիվ, ինչպես ցանկացած այլ ապրանք, դրանք չպետք է շատ հաճախ ուտել:

Բժիշկների կարծիքով, եթե մարդ ակտիվ կենսակերպ է վարում, ապա նրա մոտ հարց չպետք է լինի, թե որքան հաճախ կարող է ձու ուտել։ Այնուամենայնիվ, հակառակ դեպքում դուք պետք է մտածեք դրա մասին, որպեսզի չվնասեք ինքներդ ձեզ և ձեր առողջությանը:

Օրական քանի՞ ձու կարելի է ուտել՝ տապակած և խաշած:

Ենթադրվում է, որ այն մարդը, ով կանոնավոր կերպով չի մարզվում, կարող է օրական 2-3 ձու ուտել, բայց շաբաթական վեցից ոչ ավել։ Մարզիկները կարող են օրական այդ գումարը հասցնել վեցի: Այնուամենայնիվ, այստեղ բժիշկները խորհուրդ են տալիս հույսը դնել միայն ձվի սպիտակուցի վրա:

Բարձր խոլեստերին և ալերգիա ունեցող մարդիկ պետք է զգույշ լինեն ձու ուտելիս։ Օրինակ՝ առաջին դեպքում բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուտել միայն ձվի դեղնուց։

Եթե ​​հետևում եք ձեր քաշին, ապա պետք է հիշեք, որ դրանք համարվում են բարձր կալորիականությամբ արտադրանք (100 գ-ի դիմաց՝ 157 կկալ):

Այն, ինչ հաստատ ավելի լավ է չանել, ամեն օր տապակած ձու ուտելն է։ Նախ, դրանք պատրաստելու շատ տարբերակներ կան: Երկրորդ, տապակած ձվերը համարվում են այս ապրանքի ամենավնասակար ուտեստը: Այս մասին հայտնել է անգամ Մեծ Բրիտանիայի Առողջապահության ազգային ծառայությունը։

Օրական քանի՞ ձու կարող է ուտել երեխան:

Երեխաները կարող են օրական ավելի շատ ձու ուտել, քան մեծահասակները: Բանն այն է, որ նրանք ավելի ակտիվ են, ավելի շատ են շարժվում՝ ծախսելով մեծ քանակությամբ էներգիա։ Հետևաբար, նրանց մարմնում նյութափոխանակության բոլոր գործընթացներն ավելի արագ են ընթանում։

Նախքան ձեր երեխային ձու տալը, դուք պետք է ստուգեք, արդյոք նա ալերգիա ունի այս ապրանքի նկատմամբ: Խորհուրդ չի տրվում նաև երեխաներին տալ փափուկ կամ հում ձու, քանի որ դրանք վատ են մարսվում երիտասարդ օրգանիզմի կողմից և պարունակում են նյութեր, որոնք ճնշում են մարսողական ֆերմենտների հիմնական գործողությունները:

Ինչպես պատրաստել ձու, որպեսզի դրանք ավելի առողջ լինեն

Առողջ սնուցման մասնագետները վստահ են, որ եփած ձուն (առանց աղի) ամենաառողջարարն է: Տապակածները շատ կալորիական են, քանի որ եփում են կենդանական ճարպի կամ բուսական յուղի մեջ։ Օրինակ՝ պինդ եփած ձուն 100 գ-ում պարունակում է 160 կկալ, իսկ տապակածը՝ 200 կկալ։ Նրանք նաև այնքան էլ առողջարար չեն, քանի որ տապակման ժամանակ կորչում են վիտամինների և հանքանյութերի մեծ մասը և դրանք պարզապես դառնում են խոլեստերինի աղբյուր։

Տարբերություն կա նաև այն հարցում, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել խաշած ձուն՝ պինդ, թե փափուկ: Այստեղ պատասխանը պարզ է. ավելի օգտակար է այն ուտեստը, որի դեղնուցը մնում է հեղուկ (խորոված, «տոպրակի մեջ»)։ Հետևաբար, եթե դուք դեռ սիրում եք պինդ և փափուկ եփած ձու, ընտրեք երկրորդ տարբերակը։

Կիսվել սոց․ ցանցերում