Խոհանոց

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Կարտոֆիլը տապակի մեջ տապակելը բավականին պարզ է թվում: Բայց վերջերս հասկացա, որ դա սխալ եմ անում։ Խոհարարության մասնագետ ընկերս ինձ հետ կիսվեց մի քանի գաղտնիքներով, որոնք փոխեցին իմ մոտեցումը այս ուտեստի պատրաստման հարցում:

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Ես ձեզ հետ կկիսվեմ կարտոֆիլի տապակման բարդությամբ։ Չնայած ճաշատեսակի պարզությանը և բաղադրիչների փոքր քանակին, կարևոր է իմանալ տապակման ժամանակ տեղի ունեցող գործընթացների մանրամասներն ու նրբությունները։

Մի քանի խորհուրդ կատարյալ տապակած կարտոֆիլի համար.

Ջարդիչի ձևը

Կարտոֆիլը կարելի է կտրել շերտերով, շրջանակներով, քառակուսիներով կամ շերտով: Կարևոր է բարակ կտրատել, քանի որ մեծ կտորները ներսում կարող են չեփվել։ Մեծ կտրվածքներ օգտագործեք միայն շոգեխաշելու համար։

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

ողողում

Տապակելուց առաջ կտրատած կարտոֆիլը 10 րոպե թրմեք սառը ջրի մեջ, ապա մանրակրկիտ լվացեք՝ ավելորդ օսլան հեռացնելու համար։ Դա թույլ չի տա, որ կարտոֆիլը կպչի տապակին: Լվացքից հետո թողեք կարտոֆիլը մի փոքր չորանա, որպեսզի յուղը չծաղկի։

Ինչպիսի յուղ

Օգտագործեք հոտազերծված, առանց հոտի բուսական յուղ, օրինակ՝ արևածաղկի, ձիթապտղի կամ եգիպտացորենի յուղ: Կարագը կարող է կարտոֆիլի համն ավելի լավ դարձնել, բայց կարող է այրվել: Համի համար տապակելիս ավելացրեք մի փոքրիկ կոճակ կարագ:

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Սոխի կտրատում

Սոխ – ըստ ցանկության: Եթե ​​ավելացնենք, բարակ շերտերով կտրատեք կամ քերեք։ Սա ճաշատեսակին համ կհաղորդի:

Տապակել

Տապակը մեկ րոպե տաքացրեք ուժեղ կրակի վրա, ապա լցնել ձեթի մեջ և տաքացնել կես րոպե։ Կարտոֆիլը սկսում ենք տապակել մոտ 200 աստիճան ջերմաստիճանում՝ դնելով 4-5 սանտիմետրից ոչ ավելի շերտի մեջ, որպեսզի լավ տապակվեն։

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Ինչպես հասնել հարուստ համի

Տապակել կարտոֆիլի մի կողմը՝ առանց ուժեղ կրակի վրա շրջելու, մինչև ձևավորվի թեթև կեղև։ Այս ընդերքը առաջանում է Maillard ռեակցիայի և շաքարների կարամելացման արդյունքում, ինչը կարտոֆիլին տալիս է հարուստ համ: Կարտոֆիլը հաճախ մի խառնեք, որպեսզի չխանգարեք դրանց կառուցվածքին։

Սոխ

Երբ կարտոֆիլը երկու կողմից կարմրի, ավելացրեք սոխը և խառնեք, մինչև այն հասնի թավայի հատակին։ Սոխը կարող եք առանձին տապակել՝ նույնիսկ եփելու համար, բայց կարող եք տապակել նաև կարտոֆիլի հետ միասին։ Տապակել սոխը 3 րոպե, ապա կրակն իջեցնել միջինի։

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Աղ

Սոխն ավելացնելուց հետո կարտոֆիլը աղացրեք։ Եփել միջին ջերմության վրա ևս 7 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով, որպեսզի ջուրը գոլորշիանա։ Աղը հանգեցնում է նրան, որ կարտոֆիլը խոնավություն է թողնում, որը պետք է գոլորշիացվի՝ կանխելու համար կարտոֆիլը փխրուն դառնալու համար:

Կափարիչի տակ եփվել

Եփելու վերջում կրակն իջեցնում ենք, կաթսան կափարիչով փակում ենք ևս 3-5 րոպե կրակի վրա պահում։ Դա թույլ չի տա, որ կարտոֆիլը չորանա և չեփվի:

Միայն 50 տարեկանում իմացա, որ ամբողջ կյանքում սխալ եմ տապակել կարտոֆիլը։ Հարևանի շեֆ խոհարարն ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես դա անել և բացատրեց բոլոր խճճվածությունները

Հետևելով այս խորհուրդներին՝ դուք կկարողանաք պատրաստել կատարյալ ֆրի, որը բոլորը կխնդրեն ավելին: Բարի ախորժակ:

Կիսվել սոց․ ցանցերում