Խոհանոց

Վարսակ + խնձոր = կատարյալ կարկանդակ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

Մենք՝ աղջիկներս, հաճախ համեղ բան ենք ուզում։ Սակայն ավելորդ կիլոգրամներ ստանալու վախը ստիպում է հրաժարվել քաղցրավենիքից: Որպեսզի ինքս ինձ չտանջեմ, ես գտա թխելու հիանալի բաղադրատոմս, որը չի վնասում ձեր կազմվածքին : Վարսակի ալյուրով խնձորով կարկանդակն ինձ համար իսկական փրկություն է դարձել։ Ցածր կալորիականությամբ և համեղ աղանդերը գերազանցեց իմ բոլոր սպասելիքները։

Բնօրինակ բաղադրատոմսը շաքարավազ է օգտագործում քաղցրության համար: Բայց դուք կարող եք հեշտությամբ փոխարինել դրա մի մասը մեղրով կամ որևէ այլ առողջարար քաղցրացուցիչով: Մի անհանգստացեք, եթե խնձորն ավելի շատ է, քան խմորը: Դրա շնորհիվ վարսակի ալյուրով կարկանդակը շատ հյութալի և նուրբ է ստացվում։ Համոզվեք, որ խնձորները շաղ տալ ցիտրուսային հյութով, որպեսզի դրանք չմուգեն: Դե գնանք?

Բաղադրիչներ

  • Կարագ120 գ
  • Շաքարավազ160 գ
  • Աղ1 չիպ
  • Ձու3 հատ.
  • Ցորենի ալյուր100 գ
  • Վարսակի ալյուր150 գ
  • Փխրեցուցիչ1 ճ.գ.
  • Դարչին1 ճ.գ.
  • Խնձոր 4 հատ.
  • Կիտրոն1 հատ

Նախապատրաստում

Փափկած կարագը խառնել շաքարավազի և աղի հետ։ Հարիչով հարում ենք 5 րոպե։ Հերթով ավելացնում ենք ձվերը՝ շարունակելով հարել մինչև համասեռ թեթև զանգված ստանալը։

Վարսակ + խնձոր = կատարյալ կարկանդակ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

Մաղած ալյուրին ավելացնել վարսակի ալյուրը, փխրեցուցիչը և դարչինը։ Սիլիկոնե սպաթուլայի միջոցով ստացված զանգվածը խառնում ենք հեղուկ զանգվածի մեջ՝ լցնելով մի քանի փուլով։ Դուք պետք է ունենաք փափուկ խմոր:

Վարսակ + խնձոր = կատարյալ կարկանդակ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

Մաքրել խնձորները և կտրատել փոքր խորանարդի մեջ։ Թեթև շաղ տալ կիտրոնի հյութով։ Կիտրոնի կեղևը քերել և ավելացնել խմորին։ Խնձորներն էլ ուղարկիր այնտեղ։ Լավ խառնել։

Վարսակ + խնձոր = կատարյալ կարկանդակ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

26 սմ տրամագծով կաղապարը քսել կարագով, լցնել խմորի մեջ և հարթեցնել։ Կարկանդակը թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45–50 րոպե։ Պատրաստությունը կարող եք ստուգել դագանակով։

Վարսակ + խնձոր = կատարյալ կարկանդակ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

Կիսվել սոց․ ցանցերում