Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել ձվերը, որպեսզի դեղնուցը մնա հեղուկ, իսկ սպիտակուցը՝ խիտ

Խոհանոց

Ոմանք սիրում են ձվածեղ, ոմանք՝ պինդ եփած ձու, բայց իմ ընտանիքը նախընտրում է փափուկ խաշած ձու։ Նուրբ յուղալի հեղուկ դեղնուց և խիտ սպիտակ – նախաճաշի ամենասիրված ուտեստը: Բայց ի՞նչ եք կարծում, ձու պատրաստելն այդքան հեշտ՞ է: Ես ձեզ մի երկու հնարք կպատմեմ, թե ինչպես կարելի է փափուկ խաշած ձվերը եփել , որպեսզի դրանք կատարյալ ստացվեն։

Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել ձվերը, որպեսզի դեղնուցը մնա հեղուկ, իսկ սպիտակուցը՝ խիտ

Կարեւորը ձվերը ճիշտ ընտրելն ու պատրաստելն է

Ձուն շատ ընտանիքներում ամենատարածված մթերքներից է: Սա ամենադյուրամարս սպիտակուցն է , որը հեշտությամբ կարող է փոխարինել մսին։ Սակայն այն առասպելը, որ դեղնուցը մեծ քանակությամբ խոլեստերին է պարունակում, վաղուց ցրվել է: Այսպիսով, դուք չեք կարող վախենալ օրական մեկ ձու ուտելուց ՝ նախաճաշին, ճաշին կամ ընթրիքին, սենդվիչի վրա, աղցանի մեջ կամ որպես անկախ ուտեստ :

Ես ունեմ մեկ լայֆ հաքեր՝ սա ձվերի ճիշտ ընտրությունն ու պատրաստումն է եռացնելու համար : Ընտրեք ամենաթարմ արտադրանքը, այնուհետև դեղնուցը նուրբ կլինի, իսկ սպիտակը շատ խիտ կամ մածուցիկ չի լինի: Սուպերմարկետում, իհարկե, չեք կարող կռահել, թե որքան թարմ են դրանք, բայց ես գնում եմ տնականները (չնայած միայն վստահելի վաճառողներից, որոնց ճանաչում եմ շուկայում):

Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել ձվերը, որպեսզի դեղնուցը մնա հեղուկ, իսկ սպիտակուցը՝ խիտ

Ահա թե ինչպես պատրաստել դրանք ճաշ պատրաստելու համար.

  • Եռացնելուց առաջ ձուն պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանում;
  • եթե դրանք հանում եք սառնարանից, դրեք ոչ թե եռման, այլ սառը ջրի մեջ;
  • Համոզվելու համար, որ չճաքեն, կարելի է ձուն բարակ ասեղով ծակել բութ մասում՝ բառացիորեն մի միլիմետր։

Ի դեպ, ջրի մեջ աղ ավելացնելը չի ​​ազդի դրանց ճաքելու կամ չճաքելու վրա։ Ավելի լավ է օգտագործել այն խորհուրդը, որը ես տվել եմ վերևում։

Ինչպես եփել փափուկ ձվերը ջրի մեջ

Ոմանք սիրում են ձվերը, որոնք գրեթե ամբողջությամբ հեղուկ են, այնպես որ դրանք կարելի է գդալով հանել կեղևից, իսկ ոմանց դուր է գալիս ավելի խիտ սպիտակով, բայց հոսող դեղնուցով: Դա կախված կլինի ձեր նախասիրություններից, թե որքան երկար են խաշած փափուկ ձվերը : Փորձեք դրանք եփել 2-3 րոպե, եթե ձեզ համար շատ հեղուկ է, եփեք 4-5 րոպե։ Եթե ​​ձվերը տեղադրվում են սառը ջրի մեջ, ապա կրճատեք ժամանակը, եթե եռացող ջրի մեջ, ավելացրեք ժամանակը:

Կարևոր է ճշգրիտ վերահսկել ձվերը եփելու ժամանակը : Դուք կարող եք սահմանել ժամանակաչափ կամ նույնիսկ վայրկյանաչափ: Իսկ անջատելուց անմիջապես հետո ձվերը հանել կրակից։ Բայց եթե նույնիսկ կաթսան կրակից հանեք, ձվերը կշարունակեն եփվել տաք ջրի մեջ։ Այդ իսկ պատճառով դրանք պետք է հանել և սառը ջրով լցնել (կարող եք թողնել մի քանի րոպե)։ Սա ոչ միայն կկանգնեցնի պատրաստման գործընթացը, այլ նաև կօգնի մաքրելիս կեղևները ավելի լավ դուրս հանվել :

Ես հավկիթն ավելի պինդ եմ սիրում, երբ դեղնուցը գրեթե ամբողջությամբ պինդ է։ Ահա թե ինչու ես դրանք ինձ համար պատրաստում եմ այս կերպ: Լցնում եմ սառը ջրի մեջ, թողնում եմ եռա ու անմիջապես անջատում եմ։ Թողնում եմ 7 րոպե, բայց հանում եմ այրիչից, քանի որ դեռ ջերմություն է տալիս։ Սա նույնպես լավ տարբերակ է , իսկ ավելի հոսող դեղնուցի համար հարկավոր է դրանք եռացնելուց հետո թողնել ջրի մեջ ընդամենը 4-5 րոպե։

Ինչպես եփել փափուկ խաշած ձվերը դանդաղ կաթսայում

Ձվերը եփելու մեկ այլ զով տարբերակ միայն ծույլերի համար է։ Եթե ​​ունեք դանդաղ կաթսա և սիրում եք դրա մեջ պատրաստել, օգտագործեք այս մեթոդը։ Բազմօջախի վրա ընտրեք «շոգեխաշման» ռեժիմը , ամանի մեջ լցնել 1-2 բաժակ ջուր (կախված ամանի ծավալից): Ձվերի համար օգտագործեք հատուկ պլաստմասսայե վանդակավոր հենարան. այն գալիս է նույնիսկ ամենապարզ բազմաբնակարան սարքով:

Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել ձվերը, որպեսզի դեղնուցը մնա հեղուկ, իսկ սպիտակուցը՝ խիտ

Որքա՞ն ժամանակ պետք է եփել ձվերը այս դեպքում: Այստեղ նույնպես ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից: Ավելի հեղուկ սպիտակուց ստանալու համար պարզապես ժմչփը դրեք 2 րոպե: Ինձ համար ես սահմանեցի 4-5 րոպե: Այնուհետև ամեն ինչ ընթանում է նույն ընթացակարգով՝ հանել ձվերը, ողողել կամ մի քիչ դնել սառը ջրի մեջ։ Որոշ մարդիկ նաև ձվերը եփում են ջրի մեջ միկրոալիքային վառարանում : Բայց ինձ դուր չի գալիս այս մեթոդը. ջուրը երկար ժամանակ է պահանջում եռալու համար, իսկ եռալուց հետո դժվար է հետևել պատրաստման ժամանակին:

Ինչպե՞ս եք սովոր ձու եփել: Նախընտրում եք փափուկ, թե՞ պինդ խաշած:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում