Այս ուտեստները կզարդարեն ժամանակակից ամանորյա սեղանը
Գալիք 2025 թվականը լինելու է Օձի տարի։ Այս նշանին համապատասխանելու համար պետք է ուշադրություն դարձնել նուրբ և օրիգինալ բաղադրատոմսերին, որոնք կընդգծեն տոնական մթնոլորտը և կուրախացնեն ձեր հյուրերին: «Ուտել տանը» ալիքի հեղինակ Յուլիա Վիսոցկայան առաջարկել է 5 հիմնական ուտեստ, որոնք թրենդային կլինեն Օձի տարում ամանորյա սեղանին։
1. «Ցարսկի» աղցան. Այս աղցանը խորհրդանշում է հարստություն և առատություն, իսկ դրա բաղադրիչներն են հավը (300 գ), կարմիր խավիարը (100 գ), 4 ձու, կարտոֆիլը (3 հատ), գազարը (1 հատ) և մայոնեզը։ Աղցանը կդառնա ձեր սեղանի իսկական զարդարանքը և կուրախացնի նույնիսկ ամենախստապահանջ գուրմաններին։ Աղցանը շերտերով շարել՝ յուրաքանչյուր շերտը քսելով մայոնեզով. սկզբում կարտոֆիլը, ապա հավի միսը, ձվի սպիտակուցը, գազարը, դեղնուցը և վրան կարմիր խավիար։ Զարդարեք աղցանը խոտաբույսերով և մատուցեք։
2. Նրանց սմբուկը գլորում է: Օրիգինալ սմբուկի նախուտեստ՝ լցոնված պանրով և ընկույզով։ Բուսական յուղի մեջ երկու կողմից տապակել սմբուկի շերտերը (2 հատ): Ընկույզը կտրատել (50 գ) և խառնել քերած պանրի հետ (150 գ), սխտորով և մայոնեզով։ Սմբուկի յուրաքանչյուր կտորի վրա լցնում ենք միջուկը և գլորում ենք: Ռուլետները դնել ափսեի մեջ և մատուցելուց առաջ զարդարել խոտաբույսերով։
3. Բադ նարինջով. Այն ուտեստներից մեկը, որը միշտ ուրախացնում է հյուրերին։ Բաղադրատոմսը հարմար է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են զարմացնել իրենց սիրելիներին անսովոր ու համեղ բանով։ Նարինջով բադը տոնի գլխավոր ուտեստը կլինի և անմոռանալի տպավորություն կթողնի։
Բադը (1 հատ, մոտ 2 կգ) համեմել աղով, պղպեղով, ներսից և դրսից։ Խառնել մեղրը (2 ճ/գ), սոյայի սոուսը (2 ճ/գ) և ձիթապտղի յուղը (2 ճ/գ), ավելացնել խնկունին և ուրցը։ Խառնուրդով քսել բադը և մեջը դնել կտրատած նարինջները (3 կտոր): Թխել բադը ջեռոցում մոտ 2 ժամ։
4. Կարպ չինարեն. Չինական խոհանոցը հայտնի է իր օրիգինալ բաղադրատոմսերով, իսկ չինական կարպը նման ուտեստներից է։ Այն իդեալական ընտրություն կլինի նրանց համար, ովքեր գնահատում են արևելյան խոհանոցը և ցանկանում են իրենց սեղանին մի փոքր էկզոտիկա ավելացնել։
Կարպը մաքրել (մոտ 1 կգ) և բաժանել մասերի։ Մարինադի համար խառնեք սոյայի սոուսը (4 ճաշի գդալ), բրնձի քացախը (2 ճաշի գդալ), շաքարավազը (1 թեյի գդալ), մանրացված կոճապղպեղը (20 գ), սխտորը և չիլի պղպեղը: Կարպը մարինացրեք մարինադի մեջ 30 րոպե։ Կարպի կտորները տապակել բուսայուղով տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը։ Ավելացնել քնջութի յուղ (1 ճ/գ) և ջուր (100 մլ), ձուկը եփ գալ 10 րոպե։ Վերջում ավելացնել օսլա (1 թ/գ) փոքր քանակությամբ ջրի մեջ նոսրացված, որպեսզի սոուսը թանձրանա։ Չինական կարպը մատուցում ենք տաք վիճակում՝ ցողված կանաչ սոխով։
5. Տորթ «Օձ». Աղանդերը կդառնա Օձի գալիք տարվա խորհրդանիշը։ Տորթը կարող եք ինքներդ պատրաստել կամ պատվիրել պրոֆեսիոնալ հրուշակագործից։ Հիմնական բանը այն է, որ այն պետք է զարդարված լինի օձի տեսքով, որը խորհրդանշում է իմաստություն և հաջողություն:
Կարագը (150 գ) շաքարավազի հետ (150 գ) հարում ենք մինչև փարթամ: Ավելացնել 3 ձու, վանիլին (1 պարկ) և աղ, շարունակել հարել։ Մաղած ալյուրը (250 գ) խառնում ենք փխրեցուցիչի հետ (1 թ/գդ) և աստիճանաբար ավելացնում ենք խմորին։ Խմորը բաժանել երկու մասի և երկու տորթ թխել ջեռոցում։
Կրեմի համար հարում ենք սառը սերուցքը (33%, 500 մլ) շաքարի փոշի (100 գ) և վանիլի էքստրակտով (1 թ/գդ) մինչև թանձրանա։ Տորթերը կրեմով քսել և դնել իրար վրա։ Գլազուրի համար շոկոլադը (100 գ) հալեցնում ենք կարագով (50 գ) և դրանով ծածկում տորթի մակերեսը։ Տորթը զարդարում ենք հրուշակեղենի շաղ տալով օձի տեսք տալով և ավելացնում շոկոլադե աչքեր։