Սեղանի վրա ամանորյա հիթ՝ «Կանաչ օձի աչքը» աղցանը կտպավորի բոլոր հյուրերին

Խոհանոց

Մոտենալով Ամանորը, շատ տնային տնտեսուհիներ մտածում են, թե ինչպես զարմացնել իրենց հյուրերին համեղ և օրիգինալ ուտեստներով։ Այս ուտեստներից մեկը կլինի «Կանաչ օձի աչքը» աղցանը, որը ոչ միայն տպավորիչ տեսք ունի, այլև ունի վառ համ, որը կարող է զարդարել ցանկացած ամանորյա սեղան։

Հավի ֆիլեի, արքայախնձորի և եգիպտացորենի համադրությունը աղցանին կհաղորդի թեթևություն և թարմություն, իսկ օրիգինալ մատուցումը կանաչ օձի աչքի տեսքով կլինի ձեր տոնի կարևորությունը:

Բաղադրությունը:

Հավի ֆիլե – 300 գ

Պահածոյացված արքայախնձոր – 200-250 գ

Պահածոյացված եգիպտացորեն – 150 գ

Կոշտ պանիր – 100 գ

Ձու – 3 հատ:

Մայոնեզ – 110 գ

Ձիթապտուղ – 3-5 հատ:

Կանաչ սոխ (զարդարման համար) – 10-15 գ

Դափնու տերեւ – 2 հատ:

Աղ – ըստ ճաշակի

Պատրաստում:

Հավի ֆիլեը եփում ենք աղած ջրի մեջ՝ դափնու տերևի ավելացմամբ (մոտ 20-25 րոպե)։ Այնուհետև հովացրեք և կտրեք փոքր խորանարդի մեջ:

Ձվերը պինդ եփել (եռացնելուց մոտ 10 րոպե հետո), սառչել, կեղևազրկել և կտրատել փոքր խորանարդիկների։

Բացեք արքայախնձորի և եգիպտացորենի պահածոները: Արքայախնձորները մանր կտրատել։ Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։

Խորը ամանի մեջ միացրեք հավի միսը, արքայախնձորը, եգիպտացորենը, քերած պանիրը և ձվերը: Ավելացնել մայոնեզ և մանրակրկիտ խառնել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ՝ ըստ ճաշակի։

Հարմար ափսեի վրա դնել աղցանը օվալի տեսքով՝ տալով աչքի տեսք։ Գեղեցիկ ներկայացման համար աղցանի գագաթը պատում ենք մայոնեզի բարակ շերտով:

«Աչքի» էֆեկտ ստեղծելու համար օգտագործեք ձիթապտուղ. մեկը դրեք աղցանի կենտրոնում, իսկ մնացածը շարեք շրջագծով: Կանաչ սոխից կտրեք «թարթիչները» և դրանցով զարդարեք ուտեստը։

«Կանաչ օձի աչքը» աղցանը ոչ միայն վառ հավելում կլինի ամանորյա սեղանին, այլև կուրախացնի ձեր հյուրերին իր յուրահատուկ համով և օրիգինալ տեսքով:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում