Մոտենալով Ամանորը, շատ տնային տնտեսուհիներ մտածում են, թե ինչպես զարմացնել իրենց հյուրերին համեղ և օրիգինալ ուտեստներով։ Այս ուտեստներից մեկը կլինի «Կանաչ օձի աչքը» աղցանը, որը ոչ միայն տպավորիչ տեսք ունի, այլև ունի վառ համ, որը կարող է զարդարել ցանկացած ամանորյա սեղան։
Հավի ֆիլեի, արքայախնձորի և եգիպտացորենի համադրությունը աղցանին կհաղորդի թեթևություն և թարմություն, իսկ օրիգինալ մատուցումը կանաչ օձի աչքի տեսքով կլինի ձեր տոնի կարևորությունը:
Բաղադրությունը:
Հավի ֆիլե – 300 գ
Պահածոյացված արքայախնձոր – 200-250 գ
Պահածոյացված եգիպտացորեն – 150 գ
Կոշտ պանիր – 100 գ
Ձու – 3 հատ:
Մայոնեզ – 110 գ
Ձիթապտուղ – 3-5 հատ:
Կանաչ սոխ (զարդարման համար) – 10-15 գ
Դափնու տերեւ – 2 հատ:
Աղ – ըստ ճաշակի
Պատրաստում:
Հավի ֆիլեը եփում ենք աղած ջրի մեջ՝ դափնու տերևի ավելացմամբ (մոտ 20-25 րոպե)։ Այնուհետև հովացրեք և կտրեք փոքր խորանարդի մեջ:
Ձվերը պինդ եփել (եռացնելուց մոտ 10 րոպե հետո), սառչել, կեղևազրկել և կտրատել փոքր խորանարդիկների։
Բացեք արքայախնձորի և եգիպտացորենի պահածոները: Արքայախնձորները մանր կտրատել։ Պանիրը քերել խոշոր քերիչով։
Խորը ամանի մեջ միացրեք հավի միսը, արքայախնձորը, եգիպտացորենը, քերած պանիրը և ձվերը: Ավելացնել մայոնեզ և մանրակրկիտ խառնել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ՝ ըստ ճաշակի։
Հարմար ափսեի վրա դնել աղցանը օվալի տեսքով՝ տալով աչքի տեսք։ Գեղեցիկ ներկայացման համար աղցանի գագաթը պատում ենք մայոնեզի բարակ շերտով:
«Աչքի» էֆեկտ ստեղծելու համար օգտագործեք ձիթապտուղ. մեկը դրեք աղցանի կենտրոնում, իսկ մնացածը շարեք շրջագծով: Կանաչ սոխից կտրեք «թարթիչները» և դրանցով զարդարեք ուտեստը։
«Կանաչ օձի աչքը» աղցանը ոչ միայն վառ հավելում կլինի ամանորյա սեղանին, այլև կուրախացնի ձեր հյուրերին իր յուրահատուկ համով և օրիգինալ տեսքով: