Ինչ պատրաստել Ամանորին. Կանաչ փայտե օձը կասի «շնորհակալություն»՝ 3 հիանալի բաղադրատոմս.
Մենք կզարմացնենք ոչ միայն սիրելիներին, այլև Ամանորի խորհրդանիշինՆոր տարին` 2025-ը, հենց մոտ է: Ըստ արևելյան օրացույցի՝ Օձի տարին։ Եվ ոչ թե պարզ, այլ կանաչ և փայտե: Antonov Garden ալիքի հեղինակը խոսում է այն մասին, թե ինչպես նշել Ամանորի այս խորհրդանիշը, ինչ պատրաստել Ամանորին։«Արևելքի օձը հարգված կենդանի է, ուստի պետք է նրան դիմավորել համեղ ու առատ ուտեստներով… Սեղանին պետք է լինեն մսային ուտեստներ, բազմաթիվ խորտիկներ և աղցաններ։ Ցանկալի է բոլոր ուտեստները մատուցել չափաբաժիններով։ Պետք է նաեւ կանաչեղենի ու բանջարեղենի առատություն լինի»,- ասվում է հրապարակման մեջ։
Օձի Ամանորին առաջարկում ենք հետևյալ ուտեստները.Նուրբ աղցան հավովԲոլոր բաղադրիչները նախատեսված են 6 չափաբաժնի համար.
- 600 գ հավի ֆիլե;
- 200 գ չերի լոլիկ;
- 100 գ կոշտ պանիր;
- 200 գ վարունգ;
- 4 ձու;
- 4 ճ.գ. մայոնեզի գդալներ;
- Մի քիչ սամիթ;
- Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Եփել հավի ֆիլեը և ձուն։ Լվացեք և չորացրեք բանջարեղենը և խոտաբույսերը: Ֆիլեն ու վարունգը կտրատել խորանարդի մեջ և դնել խորը ամանի մեջ։ Այստեղ տեղադրեք չերի լոլիկը, կտրատեք 2 մասի։Պանիրը քերել խոշոր քերիչով կամ մանր կտրատել, ավելացնել աղցանին, ավելացնել մանր կտրատած ձվերը և մանր կտրատած սամիթը։ Աղ և պղպեղ ամեն ինչ: Ավելացնել մայոնեզ և խառնել։Տեղադրել աղցանը բաժանված աղցանների մեջ:
Ֆրանսիական հավի ռուլետներ4 չափաբաժինների համար ձեզ հարկավոր է.- 4 կտոր հավի ֆիլե;
- 100 գ շամպինիոններ;
- 200 գ պանիր;
- Արևածաղկի ձեթ. Կաթ;
- Maggi համեմունքը ֆրանսիական հավ է:
- Մարինադի համար՝ 2 ճ.գ. մայոնեզի գդալներ; ½ կիտրոն հյութի կամ խնձորի քացախի համար; 2 ճ.գ. բուսական յուղի գդալներ; աղ, դափնու տերեւ և բուրավետ պղպեղ; 0,5 թեյի գդալ քրքում։
Ֆիլեն լավ հարել, խառնել մարինադի հետ ու թողնել 30 րոպե։ Լվացեք շամպինիոնները և կտրատեք շերտերով: Պանիրը կտրատել փոքր խորանարդի մեջ։Ֆիլեի վրա դնել շամպինիոններն ու պանիրը, փաթաթել և ամրացնել ատամի մածուկներով։ Տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ երկու կողմից։Տեղադրել կաղապարի մեջ և գլանափաթեթների վրա լցնել կաթով խառնած մագգի համեմունք: Դնել ջեռոցում 40 րոպե։ Այնուհետեւ շաղ տալ պանրով եւ դնել ջեռոցում եւս 10 րոպե։
Պատրաստի ռուլետները կարելի է մատուցել ամբողջությամբ, կամ խաչաձեւ կտրատել շրջանաձև:Կողմնակի ճաշատեսակի համար կարող եք պատրաստել բրինձ կամ բանջարեղեն և մատուցել սուսի հետ, որի մեջ պատրաստել են ռուլետները։
Սխտորով թխած կարտոֆիլ պաքսիմատի մեջԻնչ ապրանքներ են անհրաժեշտ- 1 կգ փոքր կարտոֆիլ;
- 4 ճ.գ. բուսական յուղի գդալներ;
- 4 մեխակ սխտոր;
- 4 ճ.գ. հացի փշրանքների գդալներ;
- Աղ և աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի;
- Ռեհան, մաղադանոս և սամիթ՝ 1-ական ճյուղ։
Կարտոֆիլը կեղևավորված կամ կեղևով խաշել, ապա մաքրել։ Խառնել այն ձեթով, համեմունքներով և սխտորով խոտաբույսերով: Տեղադրել տոպրակի մեջ, ավելացնել կոտրիչ և մի քանի անգամ թափահարել, ապա դնել թխման թերթիկի վրա և թխել 35 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։Հեռացրեք ջեռոցից և շաղ տալ թակած խոտաբույսերով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը
Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել
Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին: