Ինչ պատրաստել Ամանորին. Կանաչ փայտե օձը կասի «շնորհակալություն»՝ 3 հիանալի բաղադրատոմս.

Խոհանոց

Մենք կզարմացնենք ոչ միայն սիրելիներին, այլև Ամանորի խորհրդանիշին

Նոր տարին` 2025-ը, հենց մոտ է: Ըստ արևելյան օրացույցի՝ Օձի տարին։ Եվ ոչ թե պարզ, այլ կանաչ և փայտե: Antonov Garden ալիքի հեղինակը խոսում է այն մասին, թե ինչպես նշել Ամանորի այս խորհրդանիշը, ինչ պատրաստել Ամանորին։

«Արևելքի օձը հարգված կենդանի է, ուստի պետք է նրան դիմավորել համեղ ու առատ ուտեստներով… Սեղանին պետք է լինեն մսային ուտեստներ, բազմաթիվ խորտիկներ և աղցաններ։ Ցանկալի է բոլոր ուտեստները մատուցել չափաբաժիններով։ Պետք է նաեւ կանաչեղենի ու բանջարեղենի առատություն լինի»,- ասվում է հրապարակման մեջ։

Օձի Ամանորին առաջարկում ենք հետևյալ ուտեստները.

Նուրբ աղցան հավով

Բոլոր բաղադրիչները նախատեսված են 6 չափաբաժնի համար.

  • 600 գ հավի ֆիլե;
  • 200 գ չերի լոլիկ;
  • 100 գ կոշտ պանիր;
  • 200 գ վարունգ;
  • 4 ձու;
  • 4 ճ.գ. մայոնեզի գդալներ;
  • Մի քիչ սամիթ;
  • Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

Եփել հավի ֆիլեը և ձուն։ Լվացեք և չորացրեք բանջարեղենը և խոտաբույսերը: Ֆիլեն ու վարունգը կտրատել խորանարդի մեջ և դնել խորը ամանի մեջ։ Այստեղ տեղադրեք չերի լոլիկը, կտրատեք 2 մասի։

Պանիրը քերել խոշոր քերիչով կամ մանր կտրատել, ավելացնել աղցանին, ավելացնել մանր կտրատած ձվերը և մանր կտրատած սամիթը։ Աղ և պղպեղ ամեն ինչ: Ավելացնել մայոնեզ և խառնել։

Տեղադրել աղցանը բաժանված աղցանների մեջ:

Ֆրանսիական հավի ռուլետներ

4 չափաբաժինների համար ձեզ հարկավոր է.

  • 4 կտոր հավի ֆիլե;
  • 100 գ շամպինիոններ;
  • 200 գ պանիր;
  • Արևածաղկի ձեթ. Կաթ;
  • Maggi համեմունքը ֆրանսիական հավ է:
  • Մարինադի համար՝ 2 ճ.գ. մայոնեզի գդալներ; ½ կիտրոն հյութի կամ խնձորի քացախի համար; 2 ճ.գ. բուսական յուղի գդալներ; աղ, դափնու տերեւ և բուրավետ պղպեղ; 0,5 թեյի գդալ քրքում։

Ֆիլեն լավ հարել, խառնել մարինադի հետ ու թողնել 30 րոպե։ Լվացեք շամպինիոնները և կտրատեք շերտերով: Պանիրը կտրատել փոքր խորանարդի մեջ։

Ֆիլեի վրա դնել շամպինիոններն ու պանիրը, փաթաթել և ամրացնել ատամի մածուկներով։ Տապակել արևածաղկի ձեթի մեջ երկու կողմից։

Տեղադրել կաղապարի մեջ և գլանափաթեթների վրա լցնել կաթով խառնած մագգի համեմունք: Դնել ջեռոցում 40 րոպե։ Այնուհետեւ շաղ տալ պանրով եւ դնել ջեռոցում եւս 10 րոպե։

Պատրաստի ռուլետները կարելի է մատուցել ամբողջությամբ, կամ խաչաձեւ կտրատել շրջանաձև:

Կողմնակի ճաշատեսակի համար կարող եք պատրաստել բրինձ կամ բանջարեղեն և մատուցել սուսի հետ, որի մեջ պատրաստել են ռուլետները։

Սխտորով թխած կարտոֆիլ պաքսիմատի մեջ

Ինչ ապրանքներ են անհրաժեշտ

  • 1 կգ փոքր կարտոֆիլ;
  • 4 ճ.գ. բուսական յուղի գդալներ;
  • 4 մեխակ սխտոր;
  • 4 ճ.գ. հացի փշրանքների գդալներ;
  • Աղ և աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի;
  • Ռեհան, մաղադանոս և սամիթ՝ 1-ական ճյուղ։

Կարտոֆիլը կեղևավորված կամ կեղևով խաշել, ապա մաքրել։ Խառնել այն ձեթով, համեմունքներով և սխտորով խոտաբույսերով: Տեղադրել տոպրակի մեջ, ավելացնել կոտրիչ և մի քանի անգամ թափահարել, ապա դնել թխման թերթիկի վրա և թխել 35 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

Հեռացրեք ջեռոցից և շաղ տալ թակած խոտաբույսերով:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում