Լցոնած պղպեղը հավով ջեռոցում․ Ինչպես պատրաստել քաղցր պղպեղ, որպեսզի հյուրերը հեռանան լի ու գոհ
Այս տարի քաղցր պղպեղը շատ է: Ես հասցրի այն պատրաստել ձմռանը և վայելել տատիկիս ֆիրմային խորտիկը : Հաջորդ քայլը ջեռոցում հավի հետ լցոնած պղպեղ պատրաստելն է : Օ՜, ինչ զարմանալի ուտեստ է սա: Չնայած պատրաստման պարզությանը և բաղադրիչների փոքր հավաքածուին, արդյունքը զարմանալի է: Ընդամենը վեց քաղցր պղպեղից պատրաստում են համեղ ուտեստ, որը կարող է գոհացնել ողջ ընտանիքին:
Հաճախ լցոնած պղպեղի միջուկը մի քիչ չոր է ստացվում։ Ամենից հաճախ դա տեղի է ունենում աղացած հավի հետ, քանի որ այն ավելի քիչ հյութ է պարունակում։ Այս խնդրի շտկումն ավելի հեշտ չէր կարող լինել: Աղացած մսի փոխարեն այս բաղադրատոմսը ներառում է հավի ֆիլե օգտագործել թակած կտորների տեսքով, իսկ լրացուցիչ հյութեղության համար մարինադին ավելացնում են թթվասեր և խոտաբույսեր։ Ուշադրություն դարձրեք և անպայման պատրաստվեք:
Բաղադրիչներ
- բուլղարական պղպեղ6 հատ.
- Հավի ֆիլե300 գ
- Լոլիկ2 հատ.
- Կանաչ սոխ50 գ
- Մաղադանոս1 կապոց
- Կոշտ պանիր100 գ
- Թթվասեր2 ճ.գ. լ.
- Աղ համտեսել
- Սև պղպեղ (աղացած)համտեսել
ՆախապատրաստումՊղպեղի միջուկը պատրաստելու համար հավի ֆիլեը մանր խորանարդիկների կտրատել և դնել առանձին ամանի մեջ։ Այնտեղ դնում ենք մանր կտրատած կանաչ սոխը և թակած մաղադանոսը։
Լոլիկները մաքրել ցանկացած հարմար եղանակով, կտրատել ու ուղարկել մսի ու խոտաբույսերի մեջ։ Համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել թթվասերը և մանրակրկիտ խառնել։ Միջուկը պատրաստ է։
Քաղցր պղպեղը կիսով չափ կտրատել երկայնքով և հանել միջուկն ու սերմերը։ Դրանց մեջ լցնում ենք միջուկը և պղպեղները դնում պերգամենտապատ թխման թերթիկի վրա։
Թխել 180 աստիճանով 30 րոպե։ Ապա շաղ տալ քերած պանիրը և շարունակել եփել մինչև այն ամբողջությամբ հալվի։
Լցոնած պղպեղը հավի հետ կարող եք մատուցել ոչ միայն ընտանեկան ճաշի, այլ նաև տոնական սեղանի համար՝ որպես տաք նախուտեստ կամ առանձին ուտեստ։ Համոզված եմ, որ ձեր հյուրերը հագեցած և գոհ կլինեն: