Մարինացված լոլիկ սխտորով. 2 բաղադրատոմս, որոնք փնտրում են բոլորը

Խոհանոց

Լոլիկի սեզոնը եռում է. Հիմա ժամանակն է պատրաստել համեղ և կծու ուտեստ՝ թթու լոլիկ։ Այս լոլիկները շատ արագ են պատրաստվում և ուտում։

Հրավիրում ենք ձեզ ծանոթանալ թթու լոլիկի երկու հիանալի բաղադրատոմսերի հետ, որոնք անպայման արժե փորձել:

Բաղադրատոմս 1. Մարինացված լոլիկ սխտորով

Բաղադրությունը:

  • Թարմ լոլիկ 1,5-2 կգ;
  • Մաղադանոս 1 փունջ;
  • Սխտոր 3-4 մեխակ;
  • Սեւ հաղարջի տերեւ 2-3 հատ;
  • Բալի տերեւ 2-3 հատ;
  • Սամիթ հովանոց 1 հատ;
  • Աղ 1 բաժակ;
  • Զտված ջուր 1-1,5լ.

Ինչպես պատրաստել.

Լոլիկները լավ լվանալ և հեռացնել ցողունները։ Լվացեք կանաչիները և կտրատեք սխտորը շերտերով:

Էմալապատ թավայի կամ դույլի հատակին մի քիչ մաղադանոս, բալի և հաղարջի տերևներ, կտրատած սխտոր, սամիթով հովանոց դնել, ապա վրան լոլիկ դնել:

Այնուհետեւ 1-1,5 լիտրի մեջ լուծել 1 բաժակ աղ։ ջուր և լցնել այս աղաջուրը լոլիկի և խոտաբույսերի վրա: Ծածկեք դրանք կափարիչով, ավելի փոքր կաթսայով կամ դույլով, իսկ վերևում քաշ դրեք, որպեսզի բանջարեղենը չլողանա:

Լոլիկով տապակը 2-3 շաբաթ դնել զով, մութ տեղում։ Նշված ժամկետից հետո մարինացված լոլիկը պատրաստ կլինի սպառման։

Բաղադրատոմս 2. Մարինացված լոլիկ մանանեխով

Այս լոլիկները հատկապես համեղ են, հյութալի, կծու և անուշաբույր:

Բաղադրությունը:

  • Թարմ լոլիկ 2 կգ;
  • Մաղադանոս 2-3 փունջ;
  • Կանաչի և սամիթ հովանոցներ;
  • Նեխուր 2 փունջ;
  • Սոխ 3 հատ;
  • Սխտոր 3 գլուխ;
  • Ծովաբողկի արմատ 3 հատ;
  • Հաղարջի, բալի, ազնվամորու, ծովաբողկի տերևներ 3-4 հատ;
  • Թարխուն;
  • Աղ 1 ճ.գ. լ.;
  • Դափնու տերեւ 1 հատ;
  • Սև պղպեղի հատիկներ 4 հատ;
  • Բուրավետ ոլոռ 3 հատ;
  • Մեխակի բողբոջներ 2 հատ.

Ինչպես պատրաստել.

Սկզբում մի կաթսա ջուր դնել վառարանի վրա և հասցնել եռման աստիճանի։ Եռման ջրին ավելացնել աղ – 1 լ։ ջուր 1 ճ.գ. լ., բուրավետ պղպեղ և սև պղպեղ, մեխակ և դափնու տերեւ:

Այնուհետև կաթսան կափարիչով փակեք և թողեք, որ աղաջուրը եռա ևս 2-3 րոպե, ապա անջատեք վառարանը և թողեք, որ աղաջուրը սառչի։ Այնուհետև տարայի հատակին տեղադրեք սխտոր և խոտաբույսեր, ապա լվացեք լոլիկները առանց ցողունների:

Հաջորդ շերտը կանաչին ու սխտորն է, հետո նորից լոլիկը և այդպես մինչև վերջ։ Լոլիկի վրա լցնել սառեցված աղաջրը, վերևից ծածկել մի քանի շերտով ծալած շղարշով։

Շղարշի վրա տեղադրեք համապատասխան չափի ափսե կամ կափարիչ և երեք լիտր բանկա ջրի տեսքով բեռ: 2-3 օր հետո բեռը փոխարինեք ավելի թեթևով, օրինակ՝ մեկուկես լիտր տարրայով և լոլիկը թողեք 5-7 օր։

Սրանից հետո աղաջրը պղտորվելու է, այնուհետև անհրաժեշտ է լոլիկով տապակը ևս 3-4 շաբաթ տեղափոխել նկուղ կամ պատշգամբ։ Մոտ մեկ ամսից թթու լոլիկը պատրաստ կլինի ուտելու։

Բարի ախորժակ!

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում