Հիասքանչ դեսերտ 15 րոպեում. ամեն ինչ խառնել, դնել կաղապարի մեջ և դնել սառնարանը

Խոհանոց

Երբ ամենուր տեսնում եք ելակ, պարզապես ցանկանում եք դրանից օրիգինալ բան պատրաստել։ Այսօր մենք ձեզ հետ կկիսվենք թեթև, քաղցր և անսովոր աղանդերի բաղադրատոմսով։

Պատրաստման համար մենք պետք է պատրաստենք հետևյալ բաղադրիչները.

Խոշոր և ամբողջական ելակ – 500 գ և հավելյալ 100 գ զարդարման համար;

Թթվասեր 15% – 300 գ; յոգուրտ առանց հավելումների – 150 գ; շաքարավազ – 100 գ; ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ – 150 գ;

25 գ ժելատին; մի պտղունց վանիլային շաքար; միջին յուղայնությամբ կաթ – 50 մլ և 30 մլ:

Դեսերտի պատրաստումը բաղկացած է հետևյալ քայլերից.

Կես կիլոգրամ մաքուր ելակը կտրատել խորանարդի մեջ։ Մածունը, թթվասերը, վանիլինը և սովորական շաքարավազը, կաթնաշոռը խառնում ենք բլենդերի միջոցով։

Ժելատինը լցնել 30 մլ կաթի մեջ, ուռչելուց հետո հալեցնել ջրային բաղնիքում, ապա վրան ավելացնել ևս 50 մլ կաթ։ Խառնել։

Հիասքանչ դեսերտ 15 րոպեում. ամեն ինչ խառնել, դնել կաղապարի մեջ և դնել սառնարանը

Կաթնաշոռի և ժելատինի զանգվածները խառնում ենք։ Դուք չպետք է մնա մի կտոր. Այս բաղադրիչներին ավելացրեք թակած ելակ։ Խառնել։

Զսպանակաձև տապակը փաթաթեք սննդի թաղանթով: Ես այն ունեի 18 սմ տրամագծով, դրա մեջ դրեք մեր աղանդերի հիմքը։ Հավասարեցրեք այն:

Հիասքանչ դեսերտ 15 րոպեում. ամեն ինչ խառնել, դնել կաղապարի մեջ և դնել սառնարանը

Վերևում գեղեցիկ դրեք ամբողջական ելակները, զգուշորեն ծածկեք ամեն ինչ սննդի թաղանթով: Դեսերտը 4 ժամով դնում ենք սառնարանում։ Հեռացրեք ֆիլմը, հարթ, բայց վստահ շարժումներով, հեռացրեք աղանդերը կաղապարից:

Հիասքանչ դեսերտ 15 րոպեում. ամեն ինչ խառնել, դնել կաղապարի մեջ և դնել սառնարանը

Մատուցելիս սառը ելակի աղանդերը կարելի է չափաբաժիններով կտրատել, կարծես տորթ լինի։ Եփել հաճույքով!

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում