Թեև դուռը սառնարանում ձվերը պահելու ամենատարածված վայրն է, մասնագետներն ասում են, որ դա լավագույն տարբերակը չէ: Սառնարանի դռան մեջ երբեք կայուն ցածր ջերմաստիճան չկա, որն անհրաժեշտ է սննդամթերքի երկարատև պահպանման համար։Սառնարանի դռները հաճախ են բացվում, ինչի պատճառով դրա վրա ջերմաստիճանը պարբերաբար տատանվում է։ Դա կհանգեցնի ձվերի վաղ փչացմանը, ասում են մասնագետները։Հետագա թունավորման վտանգը, օրինակ՝ սալմոնելայով, կախված է պահպանման պայմաններից, այնուհետև՝ արտադրության տեխնոլոգիայից։Սակայն նույն սալմոնելլան սառնարանում չի բազմանում է, բայց և չի մահանում։Սառնարանում ձվերը պահելու իդեալական վայրը դարակն է, ցանկալի է հետևի մասում:
Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս ձվերը սառնարանում դնելուց առաջ լվանալ։Դա պայմանավորված է նրանով, որ սալմոնելլան հայտնաբերվում է ոչ թե ձվի ներսում, այլ ձվի կճեպից դուրս:Եթե ձուն երկար ժամանակ պահվում է չլվացված, ապա բակտերիաները ներթափանցում են ձվի ներս՝ կեղևի ծակոտկեն կառուցվածքով։ Սալմոնելան ինքն անցնում ձվի վրա թռչնի մաշկից, հենց մաշկի մեջ կարող են բազմանալ շատ բակտերիաներ, որոնցից ձուն հետագայում հիվանդանալու է:Ավելին, եթե ձվի վրա սալմոնելա հայտնաբերվի, հնարավոր է, որ հիվանդությունը տարածվի նույնիսկ սառնարանում գտնվող այլ մթերքների վրա։Խանութից գնված ձուն փորձարկելու համար դրեք այն ջրի մեջ և դիտեք: Եթե իջնում է հատակին և պառկում է կողքի վրա, ուրեմն նոր է։Եթե այն ընկնում է ներքևում, բայց «կանգնում է», ապա դրա պիտանելիության ժամկետը լրանում է: Իսկ եթե ձուն չի խորտակվում ու լողում է ջրի վրա, դեն նետեք, այն փչանում է։
