Ձուն մի դրեք սառնարանի դռան մեջ։ Կարդացեք պատճառը

Թեև դուռը սառնարանում ձվերը պահելու ամենատարածված վայրն է, մասնագետներն ասում են, որ դա լավագույն տարբերակը չէ:

Սառնարանի դռան մեջ երբեք կայուն ցածր ջերմաստիճան չկա, որն անհրաժեշտ է սննդամթերքի երկարատև պահպանման համար։

Սառնարանի դռները հաճախ են բացվում, ինչի պատճառով դրա վրա ջերմաստիճանը պարբերաբար տատանվում է։ Դա կհանգեցնի ձվերի վաղ փչացմանը, ասում են մասնագետները։

Հետագա թունավորման վտանգը, օրինակ՝ սալմոնելայով, կախված է պահպանման պայմաններից, այնուհետև՝ արտադրության տեխնոլոգիայից։

Սակայն նույն սալմոնելլան սառնարանում չի բազմանում է, բայց և չի մահանում։

Սառնարանում ձվերը պահելու իդեալական վայրը դարակն է, ցանկալի է հետևի մասում:

Ձուն մի դրեք սառնարանի դռան մեջ։ Կարդացեք պատճառը

Մասնագետները նաև խորհուրդ են տալիս ձվերը սառնարանում դնելուց առաջ լվանալ։

Դա պայմանավորված է նրանով, որ սալմոնելլան հայտնաբերվում է ոչ թե ձվի ներսում, այլ ձվի կճեպից դուրս:

Եթե ​​ձուն երկար ժամանակ պահվում է չլվացված, ապա բակտերիաները ներթափանցում են ձվի ներս՝ կեղևի ծակոտկեն կառուցվածքով։

Սալմոնելան ինքն անցնում ձվի վրա թռչնի մաշկից, հենց մաշկի մեջ կարող են բազմանալ շատ բակտերիաներ, որոնցից ձուն հետագայում հիվանդանալու է:

Ավելին, եթե ձվի վրա սալմոնելա հայտնաբերվի, հնարավոր է, որ հիվանդությունը տարածվի նույնիսկ սառնարանում գտնվող այլ մթերքների վրա։

Խանութից գնված ձուն փորձարկելու համար դրեք այն ջրի մեջ և դիտեք: Եթե ​​իջնում ​​է հատակին և պառկում է կողքի վրա, ուրեմն նոր է։

Եթե ​​այն ընկնում է ներքևում, բայց «կանգնում է», ապա դրա պիտանելիության ժամկետը լրանում է:

Իսկ եթե ձուն չի խորտակվում ու լողում է ջրի վրա, դեն նետեք, այն փչանում է։

Կիսվել սոց․ ցանցերում