Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Հետաքրքիր

Ամեն տարի աշխարհում աղբն է նետվում արտադրված սննդամթերքի մեկ երրորդը՝ նախատեսված մարդկանց համար։

Այս խնդիրը իր հետ բերում է նաև ռեսուրսների՝ հողի, ջրի, էներգիայի, աշխատուժի և ֆինանսների վատնում, ինչպես նաև կլիմայի գլոբալ փոփոխություն։

Գիտնականները վստահ են՝ եթե յուրաքանչյուր ոք այս խնդրին ուշադրություն դարձնի, ապա այն ավելի հեշտ կլինի լուծել համաշխարհային մասշտաբով։

Սուրճի մրուր

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Սուրճի մրուրը կարելի է ավելացնել մազերի բալզամի մեջ՝ դրանք դարձնելով մետաքսե: Սուրճի մրուրով բաժակը սառնարանը կազատի տհաճ հոտից։

Հազարի և նեխուրի արմատներ

Արմատները ջուրը դնելու դեպքում դրանցից նոր բույս կաճի։

Բողբոջած կարտոֆիլ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Կարտոֆիլը կարելի է աճեցնել պալարներից, որոնք պետք է տնկել հողի մեջ կամ դնել ջրի մեջ։

Ցիտրուսային մրգերի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Ցիտրուսային մրգերի կեղևը կարելի է ավելացնել կոկտեյլներին, օգտագործել միջատների դեմ, ինչպես նաև տհաճ հոտից ազատվելու համար։

Ստվարաթղթե տարաներ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Կաթի կամ հյութի տարաները կարելի է վերածել թռչնի բույնի կամ ծաղկամանի։

Սոխի ու սխտորի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Այն շատ սննդարար է, կարելի է օգտագործել արգանակ պատրաստելու համար։

Ձմերուկի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Ձմերուկի կեղևով կարելի է մուրաբա պատրաստել, դրանցով դեմքը մաքրել։

Նեխուրի տերևներ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Այդ բույսը կարելի է ավելացնել ապուրներին, ռագուին, կոկտեյլներին, օգտագործել զարդարելու համար։

Բանանի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Կարելի է օգտագործել որպես պարարտանյութ, դրանով կարելի է մաշկը սրբել՝ քորը նվազեցնելու համար

Բրոկոլիի ցողուններն ու տերևներ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Դրանք կարելի է ավելացնել աղցաններին։

Սոխի ցողուններ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Սոխի ցողունները ջրի մեջ դնելու դեպքում նոր սոխ կաճի։

Յուղի փաթաթան

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Փաթաթանի վրա սովորաբար մեծ քանակությամբ յուղ է մնում, այն կարելի է օգտագործել թխելու տարաներին քսելու համար։

Գինու խցաններ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Գինու խցանները կարելի է օգտագործել բույսերի համար՝ դրանք դարձնելով հենարան։

Կերային կաղամբի ցողուններ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Շատ հարուստ են բջջանյութով, դրանք մարինացնում են, ավելացնում բանջարեղենային կոկտեյլներին։

Խնձորի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Խնձորի թարմ կեղևը կարող է մաքրել ալյումինե կաթսաները, դրանք դնում են աչքերին՝ մուգ շրջանակները վերացնելու համար: Չորացված կեղևով կարելի է բուրավետ թեյ պատրաստել։

Նուշի փշուրներ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Կարելի է չորացնել, մանրացնել ու օգտագործել խմորեղենի համար։

Անանասի տերևներ

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Անանասի վերևի մասը հողի մեջ տնկելով՝ կարելի է իսկական անանաս ստանալ։

Սրճեփի ֆիլտրեր

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Չոր ֆիլտրերը կարելի է օգտագործել որպես անձեռոցիկ կամ կեքս թխելու համար։

Ձվի կեղև

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Ձվի կեղևը պետք է մանրացնել ու խառնել հողի հետ՝ սենյակային բույսերը կալցիումով հարստացնելու համար։

Մրգերի և բանջարեղենի ցանց

Այլևս երբեք անանասի տերևները դեն չեք նետի

Դրանք կարելի է օգտագործել որպես նվերի փաթեթ, մանկական խաղալիքների տոպրակ կամ սպիտակեղենի ինքնաշեն զամբյուղ։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում