Պատրաստում ենք ելակային տորթ «Հրաշք»

Բաղադրիչներ

  • կարագ – 125 գր.
  • թխվացքաբլիթ – 150 գր.
  • սպիտակ ժելատին – 20 գր.
  • ելակ – 1 կգ.
  • լիմոնի լիմոնադ – 100 մլ.
  • տեկիլա – 2 ճ.գ.
  • շաքարավազ – 150 գր.
  • լիմոնի հյութ – 1/2
  • սերուցք – 200 մլ.
  • շաքարի փոշի

Պատրաստում ենք ելակային տորթ «Հրաշք»

Պատրաստման եղանակը

Կաթսաի մեջ ,մարմանդ կրակի վրա, հալեցնել կարագը:

Թխվացքաբլիթը մանրացնել և միացնել կարագի հետ:

Ձևաթավայի վրա բուսական յուղ քսել, վրան պերգամենտի թուղթ փռել, մեջը լցնել ստացված խմորը, թեթեվակի տպտպացնել և մոտավոր 30 րոպեով դնել սառը տեղ:

Ժելատինը թրչել: Ելակը լվանալ, մաքրել և չորացնել:

750 գր. ելակն ու շաքարը մանրացնել պյուրեի տեսքով, այնուհետև ավելացնել տեկիլան, լիմոնի հյութը և լիմոնադը:

Ժելատինը քամել, հալեցնել մարմանդ կրակի վրա և խարնել ելակի պյուրեի մի փոքր մասի հետ:

Հետո խարնել աըդ ամենը մնացած պյուրեի հետ և 30 րոպեով դնել սառը տեղ:

Սերուցքը լավ ցեփել և ավելացնել կրեմին:

Կրեմը քսել շերտի վրա և 3 ժամով դնել սառնարանը:

Համտեսելուց առաջ 100 գր. ելակը պատարաքաղով տրորել, իսկ մնացած ելակը մեջտեղից կտրատել:

Տորթի վրա քսել տրորած ելակը, վրաից շարել կտրատած ելակը:

Վրաից շաքարի փոշի ցանել:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Загрузка ...