Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

Երբեմն թանկարժեք կոսմետիկ միջոցներին կարող են փոխարինել սառնարանւմ եղած մթերքները:

Այս դեպքում խոսքը կաթի շիճուկի մասին է:

Շատերը թերագնահատում են այս մթերքը, բայց իզուր:

Այն պարունակում է մարդու համար անփոխարինելի շատ բաղադրիչներ՝ լակտոզա, սպիտակուցներ, А, С, Е, В խմբի վիտամիններ, օգտակար թթուներ, մագնեզիում, կալցիում:

Հարուստ բաղադրության շնորհիվ՝ կաթնային շիճուկը լայնորեն օգտագործվում է կոսմետիկ և առողջապահական նպատակներով:

Փորձիր տնային պայմաններում շիճուկի օգտագործման այս միջոցներից մեկը:

Կաթնային շիճուկի օգտակար հատկությունները

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

1. Օրգանիզմի մաքրումը կաթնային շիճուկով օգնում է հանել տոքսինները և շլակները: Սա՝ լակտոզայի հաշվի, որն ակտիվացնում է աղիքային բարենպաստ միկրոֆլորան, նաև բարելավում է մարսողությունը: Այդպիսի մաքրումը կդանդաղեցնի գազի առաջացումը և կկանխի վնասակար բակտերիաների զարգացումը:

2. Կաթնային շիճուկ ենք խորհուրդ տալիս ավելորդ քաշ ունեցողներին: Այս մթերքն ուժեղացնում է նյութափոխանակությունը, օրգանիմզին ստիպում է «արթնանալ» և սկսել արագ գործել, ինչը կօգնի ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից:

3. Իմունային համակարգի ամրապնդում: Շիճուկի պարբերական օգտագործման դեպքում վիտամինների առատությունը հեշտությամբ նորմայի կբերի իմունտիտետը և էներգետիկ հավասարակշռությունը: Խորհուրդ ենք տալիս խմել առավոտյան մեկական բաժակ, ավելի լավ է՝ նախաճաշից առաջ:

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

4. Կաթնային շիճուկն ուրախություն է բերում: Այն նպաստում է օրգանիզմում սերոտոնինի՝ ուրախության հորմոնի արտադրությանը: Այն ազդում է ուշադրության կենտրոնացման, այսինքն՝ մտավոր տոնուսի վրա, կայունացնում է հուզական վիճակը: Այն կօգնի պայքարել քրոնիկ հոգնածության և սթրեսի դեմ:

5. Կաթնային շիճուկի կիրառության կարևոր միջոց են կոսմետիկ պրոցեդուրաները: Այն հաճախ ներառվում է բնական կոսմետիկայի բաղադրության մեջ: Կաթնաթթուն կարող է վերացնել կնճիռները և ավելորդ չորությունը, դեմքին առողջ գույն հաղորդել: Շիճուկն օգտակար է նաև մազերի համար՝ նպաստում է դրանց աճին և վերականգնմանը:

Հակաօքսիդանտները շիճուկի ամենաարժեքավոր բաղադրիչն են՝ դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը: Ուստի հարմար է շիճուկն օգտագործել դեմքի դիմակների համար: Փորձիր հետևյալ բաղադրատոմսերը:

Կաթնային շիճուկը՝ դեմքի մաշկի համար

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

Մաքրում ենք՝ սուրճի մրուրը խառնիր կաթնային շիճուկին 1:2 հրաբերակցությամբ և ստացված զանգվածն օգտագործիր որպես սկրաբ՝ աստիճանաբար քսելով մերսող շարժումներով: Մաշկի վրա թող 3 րոպեից ոչ ավել, խուսափիր աչքերիդ շրջակա հատվածից: Հետո լվա տաք ջրով:

Սնուցում ենք մաշկը՝ դեմքիդ քսիր շիճուկի և կաթնաշոռի խառնուրդը 1:1 հարաբերակցությամբ և թող 20 րոպե: Տաք ջրով լվալուց հետո արդյունքն անմիջապես նկատելի կլինի:

Աստիճանաբար ազատվում ենք մանր կնճիռներից և մնում եք հավերժ երիտասարդ. շիճուկը սառեցրու հարմար չափի քառակուսիների տեսքով և առավոտները տրորիր մաշկդ: Խոնավեցնող քսուքի համադրությամբ այս տոնիկը կլինի ցերեկային դիմահադարման համար դեմքի նախապատրաստման հրաշալի միջոց:

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

Շիճուկը կարելի է ավելացնել առողջացնող կոկտեյլներին՝ խառնելով հատապտուղների, կաթնաշոռի և շաքարավազի հետ: Կարելի է փոքր երեխաների համար ժելե պատրաստել: Շիճուկը հաճախ ավելացնում են մանկական սննդի մեջ, քանի որ բաղադրությամբ այն ամենամոտն է մայրական կաթին:

Ճիշուկ կարելի է պատրաստել տնային պայմաններում: Դրա համար անհրաժեշտ է 1 լ կաթ, ևս մի քանի բաղադրիչ: Ամեն ինչ կախված է նրանից, թե շիճուկի ստացման որ ձևն է քեզ առավել դուր գալիս:

Կաթնային շիճուկի պատրաստում տնային պայմաններում

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

1. Կաթը հասցրու եռման ջերմաստիճանի և կես կիտրոնի հյութ ավելացրու՝ մշտապես խառնելով: Կաթը կմակարդվի, ինչից հետո այն կարելի է վերցնել կրակի վրայից, քամել և շիճուկ ստանալ:

2. Թարմ կաթը տաք տեղ դիր, որ թթվի: Գործընթացի արագացման համար կարելի է դրա մեջ մի կտոր տարեկանի հաց գցել: Երբ կաթը մածունի վերածվի, այն կրակի վրա տաքացրու մինչև կաթնաշոռ ստացվի, երկու օգտակար մթերք կստացվի:

Էժան միջոց՝ ծերացման և ճարպակալման դեմ

3. 1 լ կեֆիրը սառեցրու հետագա օգտագործման համար հարմար տարայով, հետո սառած կտորները դիր թանզիֆի կամ մաղի վրա՝ տակը որևէ տարա դնելով: Սա շիճուկի ստացման ոչ ամենաարագ, բայց ճիշտ տարբերակն է, որում պահպանվում են բոլոր օգտակար վիտամիններն ու ամինաթթուները:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Загрузка ...