Շատ համեղ, նուրբ և անուշաբույր խաչապուրի` բառացիորեն մի քանի րոպեում. հրաշալի բաղադրատոմս

Բաղադրիչները՝

  • Կեֆիր՝ 1 բաժակ
  • Սոդա (մարել քացախով), աղ, շաքարավազ՝ 0.5-ական թ. գ.
  • Կաթնաշոռ՝ 200 գ.
  • Ալյուր՝ 3 բաժակ (2.5 բաժակը՝ խմորի համար, 0.5-ը՝ խմորի հետ աշխատելու համար)
  • Կոշտ պանիր՝ 150 գ.
  • Սխտոր՝ 2 պճեղ
  • Ռաֆինացված յուղ՝ 0.5 բաժակ տապակելու համար

Շատ համեղ, նուրբ և անուշաբույր խաչապուրի` բառացիորեն մի քանի րոպեում. հրաշալի բաղադրատոմս

Պատրաստումը՝

Չափել բոլոր բաղադրիչները, խմոր պատրաստել՝ կեֆիրի մեջ լցնել շաքարավազը, աղը, սոդան, մարել քացախով, խառնել:

Մաս-մաս ավելացնել մաղած ալյուրը, շարունակել խառնել մինչև պինդ խմոր ստացվի:

Խմորն ալյուրի հետ դնել սեղանին: Դնել տոպրակի կամ սննդային թաղանթի մեջ, թողնել 20 րոպե:

Կոշտ պանիրը մանր քերել, ավելացնել մեկ պտղունց աղ, կաթնաշոռը, սխտորը, խառնել: Պետք է պինդ զանգված ստացվի, բաժանել 4 մասի:

Խմորը նույնպես բաժանել 4 մասի, յուրաքանչյուրը բացել 4 մմ հաստությամբ: Խմորի ծայրին դնել միջուկը, տարածել, ծածկել երկրորդ շերտով, ծայրը լավ կպցնել: Ներսում չպետք է օդ լինի:

Պատրաստի կարկանդակը կարելի է ձեռքերով հարթեցնել կամ զգուշությամբ գրտնակել:

Ձեթը տաքացնել, կարկանդակները դնել թավայի մեջ, տապակել մինչև կարմրի:

Նույն կերպ երկրորդ կողմը տապակել:

Загрузка ...