7 անկրկնելի սոուսներ, որոնք ձեր կերակուրները պրոֆեսիոնալ մակարդակի կհասցնեն

Այսօր սոուսներից ամենատարածվածը մայոնեզը և կետչուպն են, որոնք արդեն հոգնեցրել են:

Բացի դրանից՝ կետչուպը վաղուց արդեն վնասակար մթերքների շարքին է դասվում, իսկ շոգ եղանակին կարելի է թունավորվել մայոնեզից:

Առաջարկում ենք սոուսների 7 բաղադրատոմս, որոնք իրենց համային առանձնահատկություններով գերազանցում են մայոնեզին և կետչուպին:

1․ Իսպանական սոուս՝ սալսա

15 հատ չերի տեսակի լոլիկ

1 շերտ սխտոր

20 գ կանաչ սոխ

20 գ սամիթ

1 թեյի գդալ բուրավետ քացախ

1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ

1 ճաշի գդալ զեյթունի յուղ

Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Լոլիկը, սոխը և սամիթը լվանալ:

Բլենդերով հարել լոլիկը, սոխը, սխտորը և սամիթը:

Այնուհետև ավելացնել քացախը, տոմատի մածուկը և յուղը:

Համեմել աղով և պղպեղով:

2․ Աղցանի սոուս

3 ճ/գ զեյթունի յուղ

2 ճ/գ բուրավետ քացախ

1 շերտ սխտոր

Աղն ու պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սխտորի շերտը մանրացնել:

Փոքր տարայի մեջ լցնել զեյթունի յուղն ու քացախը, ավելացնել սխտորը և լավ խառնել:

Ավելացնել աղը և պղպեղը, տարայի բերանը փակել և թափահարել:

Սոուսը ավելացնել բանջարեղենային աղցանին:

3․ Սամիթով սոուս

20 գ սամիթ

6 շերտ սխտոր

1 կիտրոն

½ թեյի գդալ կիտրոնի կեղև

100 մգ զեյթունի յուղ

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Սամիթը մանր կտրատել, կիտրոնի կեղևը հեռացնել, կիտրոնը լավ քամել:
  • Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերով:
  • Պատրաստի սոուսը լցնել տարայի մեջ: Այս սոուսը շատ հարմար է օգտագործել մսեղենի և ձկնեղենի հետ:

4․ Սոուս ցաձիկի

2 շերտ սխտոր

1 վարունգ

125 մգ յոգուրտ

1 ճ/գ զեյթունի յուղ

1 ճ/գ կիտրոնի հյութ

20 գ մաղադանոս

Պատրաստման եղանակը

  • Սխտորը մանրացնել, վարունգը քերիչով անցկացնել:
  • Մաղադանոսը մանր կտրատել:
  • Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել թասի մեջ:

Հունաստանում առանց ցաձիկի սոուսի ոչ մի ճաշկերույթ չի անցնում:

5․ Քաղցրաթթու սոուս

4 ճ/գ ջուր

1 թ/գ եգիպտացորենի ալյուր

2 ճ/գ շաքարավազ

2 ճ/գ քացախ

1 ճ/գ տոմատի մածուկ

1 ճ/գ սոյայի սոուս

3 ճ/գ նարնջի հյութ

Պատրաստման եղանակը

1. Ոչ մեծ տարայի մեջ եռացրած ջրով բացել եգիպտացորենի ալյուրը:

2. Մետաղե կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազը, քացախը, տոմատի մածուկը, սոյայի սոուսը և նարնջի հյութը:

3. Եգիպտացորենի ալյուրի խառնուրդը լցնել կաթսայի մեջ և կաթսան դնել կրակին: Եռալուց հետո կաթսան վերցնել գազօջախից:

4. Սոուսը մատուցվում է տաք վիճակում: Հարմար է եփած կամ տապակած մսի հետ:

6․ Սոուս պեստո

60 գ ռեհան

2 շերտ սխտոր

50 գ պարմեզան

3 ճ/գ սոճընկույզ

100 մգ զեյթունի յուղ

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Լվանալ և չորացնել ռեհանը: Սխտորը խոշոր կտրատել:

2. Փոքրիկ քերիչով անցկացնել պարմեզան պանիրը:

3. Բոլոր բաղադրիչները հարել բլենդերով, միայն զեյթունի յուղը լցնել 1/3 մասով:

4. Սոուս պեստոյին աստիճանաբար ավելացնել մնացած զեյթունի յուղը անհրաժեշտ խտությունը ստանալու համար:

7․ Պանրով սոուս

200 գ հալած պանիր

10 մգ բուսական յուղ

200 մգ սերուցք

3 ճաշի գդալ սոճընկույզ

50 գ պինդ պանիր

Համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Պինդ պանիրը անցկացնել քերիչով:

2. Փոքրիկ կաթսայի մեջ խառնել հալած պանիրը, բուսայուղը և սերուցքը: Խառնուրդը մարմանդ կրակի վրա տաքացնել մինչև եռման աստիճան:

3. Կրակը բարձրացնել և սոուսի մեջ լցնել պինդ պանիրը և համեմունքները: Եվս 3 րոպե եռացնել և վերցնել կրակից:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Загрузка ...