Նոր 2025 թվականը նշելիս կարևոր է ոչ միայն հյուրերին գոհացնել, այլև տարվա խորհրդանիշին՝ Կանաչ օձին։ Ըստ ավանդույթի՝ ճաշացանկը պետք է բազմազան լինի՝ շեշտը դնելով մսային և բանջարեղենային ուտեստների, թարմ խոտաբույսերի և վառ մրգային աղանդերի վրա։Օձի տարում ամանորյա սեղանի հիմնական կանոնները.1. Միսը ուշադրության կենտրոնում է:
Օձը գիշատիչ է, ուստի մսային ուտեստները կդառնան խնջույքի հիմքը։ Գերազանց ընտրություն՝ նապաստակ, թռչնամիս (հավ, հնդկահավ, բադ), ինչպես նաև կարմիր միս, թեև ավելի լավ է նախապատվությունը տալ սպիտակին։
2. Ձուկ՝ վերապահումներով։Օձը ձկան սիրահար չէ, բայց նրան անպայման դուր կգա ամբողջական թխած ձուկ։
3. Բանջարեղեն և խոտաբույսեր.Տարվա խորհրդանիշը սիրում է կանաչ գույնը, ուստի թարմ խոտաբույսերի առատությամբ ուտեստները իդեալական կլինեն։ Զարդարեք ուտեստները մաղադանոսով, սամիթով և ռեհանով։
4. Մրգեր.
Վառ մրգերն ու գեղեցիկ կտրվածքները գույն կհաղորդեն ձեր սեղանին և հաջողություն կգրավեն:
5. Սեղանի զարդեր.
Համոզվեք, որ ձեր սեղանի ձևավորման մեջ ներառեք կանաչ, ոսկեգույն, արծաթագույն և սպիտակ տարրեր: Տեղադրեք նաև օձի արձանիկ՝ այն գալիք տարում կդառնա բարգավաճման խորհրդանիշ:
6. Խմիչքներ.Գազավորված ըմպելիքներից ավելի լավ է խուսափել: Ընտրություն արեք հօգուտ հյութերի, մրգային խմիչքների կամ տնական կոմպոտների։ Շամպայնը թույլատրվում է միայն կեսգիշերին:
Գաղափարներ Ամանորի մենյու 2025-ի համարՄսային ուտեստներ.
- Խորոված նապաստակ խնկունով.
- Հյութալի և անուշաբույր նապաստակի միսը կզարդարի ձեր սեղանը։ Այն կարող եք մատուցել թխած բանջարեղենի թեթև կողմնակի ճաշատեսակի հետ։
Լցոնած հնդկահավ.- Հնդկահավը լցնել խնձորով, լոռամրգի և խոտաբույսերով և թխել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Տաք նախուտեստներ.- Մսային ռուլետներ խոտաբույսերով.
Օգտագործեք հավի կամ հնդկահավի ֆիլե լցոնված պանրով և խոտաբույսերով և թխել ջեռոցում։
Դասական ուտեստ՝ նուրբ յուղալի համով, որը կատարյալ է ձմեռային խնջույքի համար:
Աղցաններ: Ոչ մի ամանորյա սեղան չի կարող առանց դրա:
- Աղցան թխած ճակնդեղով և կանաչ ոլոռով։
Թեթև, պայծառ և վիտամիններով հարուստ այս աղցանը հիանալի տեղավորվում է Օձի տարվա թեմայի մեջ:
Մրգային ափսե.Արքայախնձորից, մանդարինից, կիվիից, խաղողից և խնձորից մի կտոր պատրաստեք՝ զարդարելով անանուխով։
Աղանդեր: Մանդարինի հյութը հարել ժելատինով, ավելացնել մի քիչ շաքարավազ և մատուցել թափանցիկ ամանների մեջ։
Տորթը զարդարում ենք մաչա կանաչ թեյի կրեմով կամ կանաչ սննդի ներկով։
Մատուցման խորհուրդներ.- Օգտագործեք կանաչ տարրեր՝ սփռոց, անձեռոցիկներ, մոմեր։
- Ավելացրեք ոսկյա և արծաթյա զարդեր պաշտոնական փայլի համար:
- Սեղանի վրա դրեք օձի արձանիկ՝ գալիք տարվա խորհրդանիշ:
Թող 2025 թվականի ամանորյա սեղանը դառնա ոչ միայն համեղ, այլև գեղեցիկ, իսկ տարվա խորհրդանիշը բերի հաջողություն և բարգավաճում: