Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի իր սիրելի ուտեստը, որն ափսոս է դեն նետել, նույնիսկ եթե այն ծածկված է մուրի շերտով։ Ես առաջարկում եմ պարզ և արդյունավետ միջոց՝ կաթսաների և թավաների մաքուր և կոկիկ տեսքը վերականգնելու համար:
Այն, ինչ ձեզ հարկավոր կլինի.- ամոնիակ,
- մի քանի պլաստիկ տոպրակներ,
- Շոտլանդական.
Հրահանգ:
1. Սպասքները լցնում ենք ամուր տոպրակի մեջ և մեջը լցնում ամոնիակ։
2. Հեռացրեք օդը որքան հնարավոր է, ամուր կապեք պարկը և ամրացրեք ժապավենով:
3. Թողնել պատշգամբում կամ դրսում 1-2 օր՝ կախված աղտոտվածության աստիճանից։ Սա կարևոր է սենյակում ամոնիակի ուժեղ հոտից խուսափելու համար:
4. Հեռացրեք սպասքը պարկից, լվացեք սառը ջրով և մաքրեք սպունգի կոշտ կողմով։
Այլընտրանքային մեթոդ.
1. Վերցրեք մի մեծ տարա, մեջը նոսրացրեք քացախը սառը ջրով:
2. Սպասքը ընկղմել լուծույթի մեջ եւ թողնել 1–2 օր։
3. Ժամանակ առ ժամանակ ստուգեք՝ սպունգով մաքրելով մնացած կեղտը։
Այս մեթոդը պակաս ագրեսիվ է, ուստի ճաշատեսակների մակերեսը կմնա անձեռնմխելի: Քացախի հոտը նվազագույն կլինի, եթե լուծումը պատշաճ կերպով նոսրացվի, այնպես որ մի անհանգստացեք:
Երկու մեթոդներն էլ կօգնեն մաքրել նույնիսկ ամենահին կաթսաներն ու թավաները: Այժմ ձեր ճաշատեսակները կրկին նոր տեսք կունենան: