«Որքա՞ն է տևում գինին բացվելուց հետո. փորձագետը բացատրում է յուրաքանչյուր տեսակի», – ասվում է Unian.net-ի հոդվածի վերնագրում:
Գինին ամենահայտնի ալկոհոլային խմիչքներից է։ Այնուամենայնիվ, ոչ պատշաճ պահեստավորումը կարող է փչացնել դրա նուրբ համը, և բացվելուց հետո ամեն ինչ ավելի դժվար է դառնում: Բացված գինին այնքան լավ չի հնանում, որքան կնքված շիշը, և երբ կնիքը կոտրվում է, հետհաշվարկը սկսվում է բավականին արագ, մինչև գինին չխմվի:
Կարմիր, սպիտակ և փրփրուն գինիների համար այս ժամանակները տարբեր են, սակայն կան բացված գինիների ցանկացած տեսակի պահպանման եղանակներ՝ երկարացնելով դրա թարմությունը և ճաշակել յուրաքանչյուր ունցիա, գրում է CNET-ը:
Գինու փորձագետ Ռեյչել Թրալսը մի քանի խորհուրդ ունի բաց գինին պահելու համար, ներառյալ՝ արդյոք բացված կարմիր գինին պետք է սառնարանում պահվի: Պարզվում է, որ սառը ջերմաստիճանն օգնում է բաց գինին ավելի երկար թարմ պահել, բայց միայն մինչև հինգ օր:
Որքա՞ն է տևում գինին և ինչպես ճիշտ պահել այն:Ըստ Thralls-ի՝ գինու յուրաքանչյուր տեսակ պահանջում է պահպանման տարբեր եղանակներ։ Ահա ամենատարածվածների ցանկը:
Փրփրուն գինին կարելի է պահել սառնարանում մեկից երեք օր։ Լավագույն արդյունքի համար գնեք բուշոն (փրփրուն գինու խցան):
Բաց սպիտակ, քաղցր սպիտակ և վարդագույն գինիները սառնարանում կպահվեն 4-5 օր։ Փորձագետը բացատրեց, որ բաց սպիտակ և վարդագույն գինիների մեծ մասը կարելի է խմել մեկ շաբաթվա ընթացքում, եթե պահվում է սառնարանում խցանով։ Այնուամենայնիվ, դուք կնկատեք, որ առաջին օրվանից հետո համը մի փոքր կփոխվի, քանի որ գինին օքսիդանում է: Գինու ընդհանուր մրգային բնույթը հաճախ նվազում է՝ դառնալով ավելի քիչ կենսունակ:
Լիարժեք սպիտակ գինի – պահվում է սառնարանում 2-3 օր։ Chardonnay-ն և Viognier-ն, օրինակ, հակված են ավելի արագ օքսիդացման, քանի որ դրանք ավելի շատ թթվածնի են ենթարկվում ծերացման գործընթացում մինչև շշալցումը:
Կարմիր գինին կարելի է պահել մոտ 3-5 օր՝ խցանով զով, մութ տեղում կամ գինու սառնարանում։ «Որքան շատ տանին և թթվայնություն ունենա կարմիր գինին, այնքան երկար կմնա այն բացելուց հետո»,- նշում է փորձագետը։