Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Հետաքրքիր

Խանութում միշտ երկընտրանք կա, թե որ խնձորն ընտրել՝ կանաչ, կարմիր, թե կարմիր: Ես ուզում եմ, որ դրանք լինեն հյութալի և համեղ։ Կան բազմաթիվ սորտեր, և դժվար է կռահել, թե որոնք են ձեզ դուր գալիս:

Բայց պարզվում է, որ մրգի տեսքով կարելի է հասկանալ, թե ինչպիսին կլինի այն։ Կան մի քանի աշխատանքային նշաններ.

Պտղի գույնը

Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Դուք հավանաբար արդեն նկատել եք, որ եթե խնձորը կարմիր է, ապա այն ավելի քիչ հյութալի է, քան մյուսները։ Դեղին կողմով խնձորները տարբեր են: Նրանք շատ հյութալի են։ Անհավասար գույնը վկայում է պտղի լավ որակի մասին։

Կեղևի վրա շերտեր

Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Կարծում եմ՝ նկատել եք, որ որոշ մրգեր ունեն գծավոր կեղև, իսկ մյուսները՝ միատարր գույն։ Պարզվում է, որ արևի լույսի ներքո քլորոֆիլը քայքայվում է և փոխում գույնը։ Այլ նյութեր հայտնվում են շերտերով: Արդյունքը կարմիր և դեղին գծերով և գերազանց համով խնձորներ են։ Նրանք ունեն շատ հյութ և ընդգծված բուրմունք։

պեդունկուլ

Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Այն ազդարարում է մրգի թարմությունը։ Բաց կանաչը ցույց է տալիս, որ պտուղը վերջերս է հավաքվել։ Դա կլինի թարմ, հյութալի, խրթխրթան։

Մաքրել մակերեսը

Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Պետք է փորձել ընտրել հարթ մրգեր՝ առանց տուբերկուլյոզների։ Մյուսները երկար չեն տևում: Նրանք արագ կփչանան։

Սեպալներով փոս

Դուք կարող եք ճանաչել խրթխրթան և քաղցր խնձորները 1 վայրկյանում։ Պարզապես նայեք նրանց այս դիրքում

Եթե ​​դեպրեսիան փոքր է, ապա պտուղը «արական» է: Նրա մարմինը խիտ է և հյութալի, բայց ոչ շատ խրթխրթան։ Եթե ​​այն խորն է և լայն՝ «կանացի»: Այն ունի շատ հյութ և քաղցր է։

Պետք է նաև ոչ միայն նայել, այլև հոտոտել պտուղները։ Պայծառ, ներխուժող բույրը ցույց է տալիս, որ պտուղը, ամենայն հավանականությամբ, արագ կփչանա: Միջուկը շատ հյութալի կամ խրթխրթան չի լինի։ Թարմ ընտրված միշտ նուրբ, նուրբ բույրով:

Փորձեք օգտագործել այս կանոնները, հատկապես ներմուծված մրգեր ընտրելիս։ 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում