Խանութում միշտ երկընտրանք կա, թե որ խնձորն ընտրել՝ կանաչ, կարմիր, թե կարմիր: Ես ուզում եմ, որ դրանք լինեն հյութալի և համեղ։ Կան բազմաթիվ սորտեր, և դժվար է կռահել, թե որոնք են ձեզ դուր գալիս:Բայց պարզվում է, որ մրգի տեսքով կարելի է հասկանալ, թե ինչպիսին կլինի այն։ Կան մի քանի աշխատանքային նշաններ.Պտղի գույնը
Դուք հավանաբար արդեն նկատել եք, որ եթե խնձորը կարմիր է, ապա այն ավելի քիչ հյութալի է, քան մյուսները։ Դեղին կողմով խնձորները տարբեր են: Նրանք շատ հյութալի են։ Անհավասար գույնը վկայում է պտղի լավ որակի մասին։Կեղևի վրա շերտեր
Կարծում եմ՝ նկատել եք, որ որոշ մրգեր ունեն գծավոր կեղև, իսկ մյուսները՝ միատարր գույն։ Պարզվում է, որ արևի լույսի ներքո քլորոֆիլը քայքայվում է և փոխում գույնը։ Այլ նյութեր հայտնվում են շերտերով: Արդյունքը կարմիր և դեղին գծերով և գերազանց համով խնձորներ են։ Նրանք ունեն շատ հյութ և ընդգծված բուրմունք։պեդունկուլ
Այն ազդարարում է մրգի թարմությունը։ Բաց կանաչը ցույց է տալիս, որ պտուղը վերջերս է հավաքվել։ Դա կլինի թարմ, հյութալի, խրթխրթան։Մաքրել մակերեսը
Պետք է փորձել ընտրել հարթ մրգեր՝ առանց տուբերկուլյոզների։ Մյուսները երկար չեն տևում: Նրանք արագ կփչանան։Սեպալներով փոսԵթե դեպրեսիան փոքր է, ապա պտուղը «արական» է: Նրա մարմինը խիտ է և հյութալի, բայց ոչ շատ խրթխրթան։ Եթե այն խորն է և լայն՝ «կանացի»: Այն ունի շատ հյութ և քաղցր է։Պետք է նաև ոչ միայն նայել, այլև հոտոտել պտուղները։ Պայծառ, ներխուժող բույրը ցույց է տալիս, որ պտուղը, ամենայն հավանականությամբ, արագ կփչանա: Միջուկը շատ հյութալի կամ խրթխրթան չի լինի։ Թարմ ընտրված միշտ նուրբ, նուրբ բույրով:Փորձեք օգտագործել այս կանոնները, հատկապես ներմուծված մրգեր ընտրելիս։