Զարմանալի է, բայց իրական. ո՞րն է տարբերությունը շագանակագույն և սպիտակ ձվերի միջև

Օգտակար

Գլխավոր խմբագիրը պարզել է, թե ինչու են շագանակագույն ձվերն ավելի թանկ, քան սպիտակները։

Դուք կսովորեք.

Ինչու են որոշ ձվեր սպիտակ, իսկ մյուսները շագանակագույն:

Նրանց միջև տարբերություն կա՞

Երբևէ մտածե՞լ եք՝ սպիտակ, թե շագանակագույն ձվերն ավելի լավն են: Գնի և արտաքին տեսքի տարբերությունը հաճախ հարցեր է առաջացնում։

Գլխավոր խմբագիրը ուսումնասիրել է, թե ինչու են շագանակագույն ձվերն ավելի թանկ, քան սպիտակները, ինչ գույնի ձվերն են ավելի առողջ, և ինչ գույնի ձվերն են ավելի լավ:

Ինչու են ձվերը տարբեր գույնի:

Ձվի կճեպի գույնը կախված է բացառապես հավի ցեղատեսակից: Սպիտակ ձվերը ածում են սպիտակ փետրով հավերը, իսկ շագանակագույն ձվերը՝ կարմիր կամ մուգ փետուրներով թռչունները։ Երբեմն հանդիպում են նույնիսկ կապտավուն և կանաչավուն ձվեր, որոնք ածում են հազվագյուտ ցեղատեսակների հավերը։

Այնուամենայնիվ, կեղևի գույնը չի ազդում ձվի համի, սննդային արժեքի կամ հատկությունների վրա, ասվում է Մարթա Ստյուարտի կայքում ։ Հիմնական բանը այն է, որ հավերը ստանան հավասարակշռված դիետա:

Ինչու՞ են շագանակագույն ձվերն ավելի թանկ, քան սպիտակները:

Դարչնագույն ձվերի գինը սովորաբար ավելի բարձր է լինում՝ հավերի խնամքի տարբերությունների պատճառով։ Շագանակագույն ձվեր ածող հավերը ավելի մեծ են և պահանջում են ավելի շատ կեր, ինչը մեծացնում է դրանց պահպանման ծախսերը:

Զարմանալի է, բայց իրական. ո՞րն է տարբերությունը շագանակագույն և սպիտակ ձվերի միջև

Ո՞ր գույնի ձվերն են ավելի առողջ.

Սննդային տեսանկյունից տարբերություն չկա սպիտակ և շագանակագույն ձվերի միջև: Բոլոր ձվերը հարուստ են սպիտակուցներով, վիտամիններով և հանքանյութերով, քանի դեռ հավերը սնվում են նույն սննդակարգով:

Ո՞ր ձվի գույնն է լավագույնը:

Սպիտակ և շագանակագույն ձվերի միջև ընտրությունը կախված է անձնական նախասիրություններից: Կեղևի գույնը պարզապես տեսողական կողմ է և որևէ կերպ չի ազդում արտադրանքի համի կամ օգուտի վրա: Հավկիթ ընտրելիս ավելի լավ է ուշադրություն դարձնել դրանց թարմությանը, մակնշմանը և հավերին պահելու պայմաններին։

Սպիտակ թե շագանակագույն ձու, դրանց սննդային արժեքը նույնն է։ Ընտրեք ապրանք՝ հիմնված որակի և արտադրության պայմանների վրա, այլ ոչ թե կեղևի գույնի վրա:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց ARMBLOG–ը

Կայքից արգելվում է նյութը պատճենել

Տեղեկացրե՛ք Ձեր մտերիմներին:

Կիսվել սոց․ ցանցերում