Մի անգամ այցելեցի կնքամորը և նկատեցի մի հետաքրքիր լայֆ հաք՝ նա սրբիչով ծածկեց վառարանը։ Սկզբում զարմացա, բայց երբ իմացա, թե ինչու է դա անհրաժեշտ, հիմա նույնն եմ անում։ Ես կիսում եմ և՛ այս մեթոդը, և՛ իմ սեփական հնարքները:
Ինչու է այն աշխատում.
Ապակե-կերամիկական սալօջախի համար մակերեսին քսել սովորական սեղանի քացախ (9%), իսկ վերևում դնել սրբիչ: Թողեք 20 րոպե – սրբիչը կկանխի քացախի գոլորշիացումը, և ամբողջ կեղտը կփափկի։ Այնուհետև պարզապես սրբել ափսեը խոնավ սպունգով։
Սովորական վառարանի համար . կեղտը շաղ տալ սոդաով, ցողել քացախով լակի շշից և ծածկել խոնավ սրբիչով: Սոդայի և քացախի ռեակցիայի արդյունքում ճարպը և կեղտը հեշտությամբ կսկսեն դուրս գալ։ Այնուհետև ափսեն սրբել նախ թաց, իսկ հետո չոր սպունգով։
Մեկ այլ հնարք՝ սոդայի փոխարեն օգտագործեք փխրեցուցիչ։ Կիրառեք այն բծերի վրա, ավելացրեք մի քիչ քացախ, ծածկեք սրբիչով 5-10 րոպե և սրբեք վառարանը. այն հիանալի աշխատում է:
Իմ խորհուրդները.
1. Եթե քացախը չափազանց ուժեղ է հոտի համար, ապա ավելացրեք մի քանի կաթիլ կիտրոնի կամ նարդոսի եթերայուղ, այնպես որ ոչ միայն կազատվեք կեղտից, այլև խոհանոցը կլցնեք հաճելի բուրմունքով:
2. Խորը մաքրումների միջև արագ մաքրման համար օգտագործեք թաց անձեռոցիկներ՝ հակաճարպային ազդեցությամբ: Նրանք հիանալի կերպով հեռացնում են թարմ բծերը:
3. Յուրաքանչյուր մաքրումից հետո վառարանի վրա բարակ շերտ յուղ քսեք (կարող եք օգտագործել խոհանոցային անձեռոցիկ)։ Սա պաշտպանիչ շերտ կստեղծի, և կեղտը այդքան արագ չի կպչի:
Փորձեք այս մեթոդները, և ձեր վառարանը միշտ փայլուն մաքուր կլինի: