Այսօր ես կկիսվեմ գաղտնիքը, թե ինչպես կարելի է հեշտությամբ մաքրել տապակի կամ կաթսայի արտաքին մասը համառ կեղտից: Ի վերջո, հայտնի է, որ գազօջախի վրա ճաշատեսակների ինտենսիվ օգտագործումը հաճախ հանգեցնում է դժվար հեռացվող ածխածնի նստվածքների առաջացմանը։Պարզապես ջրի տակ լվանալը կամ լվացող միջոց օգտագործելը չի օգնի: Մետաղական սպունգի օգտագործումը նույնպես խորհուրդ չի տրվում, քանի որ այն կարող է վնասել մակերեսը։ Ես ձեզ մի մեթոդ կառաջարկեմ, որի միջոցով ածխածնի նստվածքներն ու ճարպը կվերանան սպասքի մակերեսից ընդամենը տասը րոպեում, միակ թերությունը տհաճ հոտն է։Մեզ անհրաժեշտ կլինի ալկալային մաքրող միջոց՝ քսուքն ու կեղևը հեռացնելու համար, պաշտպանիչ ձեռնոցներ և լավ օդափոխությամբ տեղ, ցանկալի է՝ բաց պատշգամբ:
Ավելի լավ է մաքրել պատշգամբում, քանի որ քիմիական նյութերը կարող են արձակել ուժեղ հոտ, հատկապես ճարպի հետ շփման դեպքում:Տապակի մաքրման գործընթացը հետևյալն է.1.Առաջին հերթին տաքացրեք տապակը վառարանի վրա։ Ստուգելու համար, թե արդյոք ջերմությունը բավարար է, ջուրը գցեք դրա վրա, այն պետք է ակնթարթորեն գոլորշիանա:
2. Այնուհետև, թավայի բռնակից վերցնելով ջեռոցի ձեռոցի միջով, այն հանում ենք պատշգամբ և գլխիվայր դնում մի բանի վրա, որը հետո հեշտությամբ կարելի է մաքրել: Արագորեն կիրառեք մաքրող միջոցը տաք մակերեսին: Քիմիական նյութերի հետ շփվելուց հետո ածխածնի նստվածքները կսկսեն շշնջալ և փրփրել՝ միաժամանակ մակերևույթից պոկվելով:
3. Թավան սառչելուց հետո զգուշորեն մաքրեք այն փափուկ սպունգի միջոցով՝ որոշելով, թե որտեղ է արդեն հեռացվել կեղտը և որտեղ է այն դեռ մնում։ Զգույշ եղեք, որ չայրվեք, քանի որ ռետինե ձեռնոցները չեն պաշտպանում բարձր ջերմաստիճանից։4. Վերջին քայլը թավան հոսող ջրի տակ մանրակրկիտ ողողելն է: Եթե արդյունքը ձեզ չի գոհացնում, կրկնեք ընթացակարգը՝ կենտրոնանալով ածխածնի մնացորդային պաշարներով տարածքների վրա: Սովորաբար երկու անցումը բավական է, որպեսզի տապակը նորից նոր տեսք ունենա:
Այս մեթոդն ապացուցել է, որ շատ արդյունավետ է սպասքի բծերի դեմ պայքարում, դրա միակ թերությունն այն է, որ ուժեղ տհաճ հոտ է գալիս մաքրման ժամանակ: