Կոտլետները, թերևս, Ռուսաստանում ամենատարածված և սիրված աղացած մսից պատրաստված ուտեստն է. այն արագ է, պարզ և շատ համեղ:
Հիմնական դժվարությունն այն է, որ միշտ չէ, որ հնարավոր է լինում հասնել կոտլետների ցանկալի հյութեղությանը. երբեմն դրանք չոր ու պինդ են դուրս գալիս, ինչը նվազեցնում է դրանց համը։
Եվ այստեղ խոսքը մսի տեսակի ընտրության մեջ չէ։
Ընկերս, ով ռեստորանում խոհարար է աշխատում, հայտնի է իր կոտլետներով, որոնց համար մարդիկ պատրաստ են հերթ կանգնել։
Երկար համոզումներից հետո նա ինձ հետ կիսվեց անթերի հյութեղ կոտլետներ պատրաստելու գաղտնիքով, իսկ հիմա ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել այս գաղտնիքով։
Գաղտնիքը մարինադի մեջ է, ըստ ընկերոջս, կոտլետների հյութալիության բանալին աղացած միսը մարինացնելն է, որն ինձ համար բոլորովին անակնկալ էր։ Իսկ դու՞
Հիմա մանրամասների մասին։
Իդեալական կոտլետներ են ստացվում դանակով կտրատած մսից, թեև մսաղաց օգտագործելը մեծապես հեշտացնում է գործընթացը։
Աղացած մսի համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել երկու տեսակի միս՝ մեկը ավելի ճարպոտ, օրինակ՝ խոզի միսը, և մեկը՝ նիհար, տավարի կամ հավի միս։
Պատրաստի աղացած մսին ավելացնում են համեմունքներ, ներառյալ պարտադիր սև պղպեղը, ինչպես նաև այլ համտեսել։
Կարևոր է հիշել, որ դեռ պետք չէ աղ ավելացնել, քանի որ այն դուրս է հանում խոնավությունը և կարող է չորացնել կոտլետները։
Որպես մարինադ, աղացած մսի մեջ լցնում են շատ սառը գազավորված հանքային ջուր՝ 1 կիլոգրամ աղացած մսի համար 100-150 մլ քանակությամբ։
Ջուր ավելացնելուց հետո աղացած միսը մանրակրկիտ խառնում ենք ու հարում սեղանին, հյուսվածքը լավացնելու համար տեղափոխում տոպրակի մեջ։
Հաջորդը, աղացած միսը մարինացվում է սառնարանում 3-5 ժամով:
Վերջնական փուլը մանր կտրատած սոխը և աղը տապակելուց առաջ աղացած միսին ավելացնելն է։
Կոտլետները տապակվում են տապակի մեջ փոքր քանակությամբ ձեթի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը, ցանկության դեպքում, կարող եք քսել հացը։
Արդյունքն անչափ համեղ, հյութալի կոտլետներ են, որոնք բոլորին դուր կգան։