Ինչու և ինչպես ճիշտ սառեցնել ձվերը. նշում տնային տնտեսուհիների համար
Հավի ձուն համեղ և սննդարար մթերք է, որը պետք է ներառվի յուրաքանչյուր մարդու ճաշացանկում։
Ձվի պահպանման ժամկետը կարճ է, սակայն փորձառու տնային տնտեսուհիները հնարք են մտածել այն ավելացնելու համար։
Մենք առաջարկում ենք ձեզ սովորել, թե ինչպես ճիշտ սառեցնել ձվերը հետագա օգտագործման համար:
Ինչպե՞ս սառեցնել հում ձվերը:
Մի սառեցրեք հում ձվերը՝ դրանք պարզապես դնելով սառցախցիկում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ երբ սառչում է, դեղնուցը և սպիտակուցը լայնանում են, կեղևը սկսում է ճաքել, և ձուն կարող է պատռվել։ Եթե այս ձվերը հանեք սառցախցիկից, դրանք չեն կարող օգտագործվել։
Այնուամենայնիվ, կա մի մեթոդ, որը թույլ է տալիս սառեցնել հում ձվերը: Պետք է դրանք հարել այնքան, որ միատարր լինեն, ապա լցնել սառույցի կամ կեքսի կաղապարների մեջ և դնել սառնարանում։ Այս ձեւով ձվերը պահվում են մոտ մեկ տարի:
Ինչպե՞ս սառեցնել խաշած ձվերը:
Սառեցրած խաշած ձվերը պետք է դնել հերմետիկ փաթեթավորման կամ տարայի մեջ, ապա դնել սառցախցիկում: Այս ձվերը սառցարանում կարելի է պահել մինչև 6 ամիս՝ -15 աստիճան ջերմաստիճանում։
Ինչպե՞ս հալեցնել ձվերը հետագա օգտագործման համար:
Ձվերը խորհուրդ է տրվում հալեցնել միայն սառնարանում՝ թողնելով այնտեղ ամբողջ գիշեր։ Եփած ձվերը կարելի է հալեցնել ջեռոցում ամենացածր ջերմաստիճանում։ Մինչդեռ առանձին սառեցված ձվի սպիտակուցը կարելի է հալեցնել սենյակային ջերմաստիճանում` թողնելով դրանք վաճառասեղանի վրա կես ժամ, որից հետո դրանք կարելի է հարել: