Մեր մարմինն ինքն է մեզ ասում մեր ապրելակերպի մասին բոլոր անհրաժեշտ տեղեկությունները, պարզապես անհրաժեշտ է կարդալ այն։ Օրինակ՝ աջ ձեռքի տարածված մատները. բթամատը նախաճաշ է, այն պետք է լինի առատ, որին հաջորդում է վստահ խորտիկը, այնուհետև կրկին զանգվածային ճաշ, ցերեկային թեթև խորտիկ և շատ, շատ համեստ փոքրիկ մատը՝ ընթրիք: Սկզբունք, որը խորհուրդ է տրվում բոլոր երկրների սննդաբանների մեծամասնության կողմից։ Բայց կան այլ օգտակար կանոններ.Բռունցք արագ ածխաջրերի չափաբաժինները չափելու համար
Մակարոնեղեն, բրինձ, տապակած կարտոֆիլ, հացահատիկային շատ տեսակներ։ Ձեզ անհրաժեշտ է բռունցքի չափի չափաբաժին, որպեսզի ստանաք արագ ածխաջրերի ձեր մեկանգամյա չափաբաժինը` էներգիայի հարմար աղբյուր:Չափելով ձեր սպիտակուցի բաժինը
Տոֆու պանիր, եփած կամ տապակած ձուկ, մի կտոր կոտլետ, կոտլետ։ Եթե սպիտակուցի այս աղբյուրը տեղավորվում է ձեր ձեռքի ափի մեջ, ապա դա այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է, որպեսզի խուսափեք շատ ուտելուց:Երկու մատ պանիրՈչ, եթե պարզապես ցանկանում եք համտեսել պանրի ուտեստը, կարող եք բաց թողնել այս հուշումը: Բայց եթե խոսքը սննդակարգում պանրի քանակի մասին է սննդանյութերի, օրինակ՝ կալցիումի առումով, ապա բավական է միանգամից երկու մատի չափ կտոր ուտել։Որքա՞ն կարագ:Բավականին մի կտոր, ցուցամատի ֆալանգի չափ։ Սա այն յուղն է, որը մենք քսում ենք հացի վրա կամ ավելացնում աղցանի մեջ։Լրիվ բուռ հատապտուղներԿանոնը վերաբերում է նաև մրգերին և բանջարեղենի որոշ տեսակների, օրինակ՝ լոլիկի։ Կերեք այնքան, որքան կարող եք տեղավորել մի բուռ երկու ձեռքի մեջ՝ մեկ մեծ խնձոր, մի քանի կտոր սեխ, մի բուռ հաղարջ և այլն։Քաղցրավենի՜Բթամատի առաջին phalanx- ահա թե որքան մեղր, մուրաբա կամ շոկոլադ պետք է լինի մեկ ճաշի մեջ՝ համը փայփայելու և կազմվածքի համար խնդիրներ չստեղծելու համար:Բռունցք դեսերտ չափելու համարԵրբ ընտրում եք պաղպաղակ, տորթի կտոր կամ կեքք, առաջնորդվեք վրդովմունքից սեղմած բռունցքի չափով. ի՜նչ վնասակար օրգանիզմ է, այն ձեզ թույլ չի տալիս ձեր սրտով համեղ ուտելիք ուտել: Այո, դա այդպես չէ:Առաջին նշում. այս կանոնները հարմար չեն երեխաների համար, միայն հասուն մեծահասակների համար: Երկրորդ նշում. բոլորն ունեն հակացուցումներ և անհատական առանձնահատկություններ, մի անտեսեք դրանք հանուն նորաձևության միտումների:Երրորդ նշում. սննդի որակը միշտ ավելի լավն է, քան քանակը, այս կանոնները միայն օգնում են ուղղորդել նրանց, ովքեր նոր են սկսում մտածել՝ ի՞նչ և ինչքա՞ն եմ ես ուտում: