Բաղադրիչներ
- Տարեկանի ալյուր – 2.5 բաժակ
- Յոգուրտ – 1 բաժակ
- Մեղր – 0.125 բաժակ
- Կաթ – 0.25 բաժակ
- Սոդա – 1 թ/գ
- Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
- Աղ – 0.5 թ/գ
- Քիմիոն – 0.75 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: Թխման համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել:
Ալյուրը խառնել սոդայի, փխրեցուցչի, աղի և քիմիոնի սերմերի հետ:
2. Առանձին թասի մեջ խառնել յոգուրտը, ջրիկ մեղրը և կաթը:
3. Յոգուրտային զանգվածը լցնել ալյուրի վրա և լավ խառնել:
Խմորը պետք է ստացվի պինդ և կպչուն: Լավ հունցել մի քանի րոպե:
4. Խմորը տեղավորել նախապատրաստած կաղապարի մեջ:
5. Խմորը դնել ջեռոցը և թխել 30 րոպե: Հետո իջեցնել ջերմաատիճանը մինչև 180 աստիճան և շարունակել թխել ևս 20 րոպե:
Մատուցել սառը վիճակում: